Støtter testprober fra tredjepart - Elektronikknett
SEGGER_PR67_Embedded_Studio_GDB-web

Støtter testprober fra tredjepart

Segger Embedded Studio kommer nå med støtte for tredjeparts debuggingprober, via GDB-protokollen.

Debuggingsverktøyet Segger Embedded Studio V4.20 kommer med konfigurerbar støtte for debuggingprober som anvender GDB-protokollen. Den nye versjonen skal dermed kunne brukes med enhver probe som leveres med en GDB Server.

Denne nye funksjonen er inkludert i alle versjonene: ARM, Cortex-M, og RISC-V, på Windows, macOS, samt Linux 32- og 64-bit plattformer. 

Embedded Studio kan starte den tredjeparts GDB Serveren ved oppstart av en debuggingsoppgave, og gjør dermed debuggingen enkel og anvendelig, opplyser leverandøren.

Portnummer, vert- og og protokollegenskaper er konfigurerbare, for optimal fleksibilitet. Programvaren for GDB Server eksekveres i en separat prosess, og skal dermed ikke påvirke stabiliteten til Embedded Studio. 

Den nye implementasjonen er ifølge Segger testet og klar til start med J-Link GDB Server, OpenOCD, så vel som ST-LINK GDB Server på Windows.

Embedded Studio kan lastes ned fra www.segger.com og fullt evaluert uten begrensninger til  kodestørrelse, funksjon eller tidsbruk. Løsningen kan benyttes gratis til utdannings- og ikke-kommersielle formål, og uten krav til registrering.