Setter fart på servere med FPGA - Elektronikknett
Intel d5005 HPE server

Setter fart på servere med FPGA

Intel-baserte akseleratorkort avlaster HP-servere med analyse, kunstig intelligens og talegjenkjenning.

Intel melder i dag at de samarbeider med Hewlett Packard Enterprise (HPE) om å tilby økt arbeidskapasitet for HPE ProLiant DL380 Gen10 serveren.

Løsningene vil rette seg mot prosesseringsintensive markeder, slik som analysestrømming, mediatranskoding, finansteknologi, samt nettverkssikkerhet.  Alt med det-baserte programmerbare akseleratorkortet (Intel FPGA PAC) D5005.

Intel FPGA PAC D5005 er det hittil andre kortet i Intel PAC-serien, og leveres nå med HPE ProLiant DL3809 Gen10 server.

– Serverfamilien HPE ProLiant Gen10 er den sikreste, mest håndterlige og brukervennlige serverplattform på markedet i dag. Ved å integrere Intel FPGA PAC D5005 akseleratoren i DL380-serveren, kan vi nå levere optimaliserte konfigurasjoner for et økende antall arbeidsoppgaver, inkludert inferensing for kunstig intelligens, big data og analysestrømming, nettverkssikkerhet og bildetranskoding, sier Bill Mannel, som er ansvarlig for HPC og AI hos HPE.

Intel FPGA PAC D5005 er basert på en Intel Stratix 10 SX FPGA, og er skreddersydd for å avlaste servere basert på Intel Xeon Scalable prosessorer som anvender Intel Acceleration Stack, som bl.a. inkluderer akselerasjonsbibliotek og utviklingsverktøy.

HPE er den første serverprodusenten som kunngjør prekvalifisering av akseleratorkortet D5005 for bruk med sine servere. Andre serverleverandører er også i ferd med å kvalifisere dette kortet, ifølge Intel. Til å begynne med er følgende arbeidsoppgaver utviklet for kortet:

  • AI (tale-til-tekst oversetting) fra Myrtle
  • Nettverkssikkerhet fra Algo-Logic
  • Bildetranskoding fra CTAccel
  • Videotranskoding fra IBEX

Sammenlignet med det forrige kortet i serien, som er basert på en Intel Arria 10 GX FPGA, og som er ment for et bredere marked, tilbyr D5005 betydelig mer ressurser. Blant annet tre ganger mer programmerbar logikk, så mye som 32 GB DDR4 minne (4 ganger økning) og raskere Ethernet-porter (to 100GE porter mot én 40GE port).