Samarbeider om LoRa modemplattform - Elektronikknett
MUR475-Murata-Lora-Modem

Samarbeider om LoRa modemplattform

Semtech og Murata har startet prøveproduksjon av ny modemløsning med bl.a. integrert LoRaWAN stakk for sømløs kommunikasjon med enhets- og applikasjonstjenester i LoRa Cloud.

Semtech Corporation, som er kjent for å levere analoge- og mikset-signal halvledere og avanserte algoritmer, har slått seg sammen med elektronikkprodusenten Murata for å lage en ny type trådløs-modem basert på Semtechs LoRa komponenter og LoRaWAN protokollen. 

Modemet anvender også Semtechs LoRa Cloud Device & Application Services; hvilket beskrives som et brukervennlig sett med nye tjenester, som bl.a. ivaretar enhetskonfigurering, statusovervåking og applikasjonsstøtte, samt LoRa Cloud Join Server, en nettverksuavhengig tjeneste som skal forenkle håndtering av enheter i LoRaWAN-baserte nettverk.

– Modemet, integrert med skytjenester for LoRa, gjør brukerne i stand til å fokusere på å utvikle nyskapende IoT-applikasjoner uten å måtte bekymre seg om den underliggende radioteknologien, hevder Marc Pegulu, IoT-ansvarlig i Semtechs Wireless and Sensing Products Group.

Det nye modemet under Murata-navnet (CMWX1ZZABZ-104) er tilgjengelig i prøvevolumer nå, og vil være i full produksjon tidlig i fjerde kvartal i år.