Nytt FPGA-råskinn - Elektronikknett
c0834xi - Xilinx VU19P

Nytt FPGA-råskinn

Xilinx lanserer verdens største FPGA, med 9 millioner logiske systemceller.

Xilinx, Inc. utvider sen 16 nanometer (nm) Virtex UltraScale+ familie med verdens til nå største FPGA — Virtex UltraScale+ VU19P.

Med 35 milliarder transistorer kan VU19P by på den høyeste logikktettheten og I/O-antall på én enkelt komponent noensinne. Dette muliggjør emulering og prototyping av morgendagens mest avanserte ASIC- og SoC-teknologier, så vel som test-, målings-, dataprosesserings-, nettverks- og forsvarsrelaterte applikasjoner, skriver Xilinx i en pressemelding.

VU19P setter dermed ny standard innen FPGAer, med sine 9 millioner systemceller, opp til 1,5 terabits per-sekund DDR4 minnebåndbredde og opp til 4,5 terabits per-sekund med  transceiverbåndbredde og ikke minst mer enn 2.000 bruker-I/O.

Dette betyr en ny verden når det kommer til prototyping og emulering av for eksempel komplekse SoC, og utvikling av nye, komplekse algoritmer for bruk i bl.a. kunstig intelligens, maskinlæring, videoprosessering og sensorfusjon.

Den nye komponenten er mer enn halvannen gang så stor som forgjengeren, som også var industreiens til da største FPGA — den 20 nm Virtex UltraScale 440.

– VU19P gjør utviklere i stand til å akselerere maskinvarevalidering og starte programvareintegrasjon før deres ASIC eller SoC er tilgjengelig, uttaler markedsdirektør Sumit Shah i Xilinx.

– Dette er vår tredje generasjon av verdensrekord-FPGAer. Først var det Virtex-7 2000T, etterfulgt av Virtex UltraScale VU440, og nå Virtex UltraScale+ VU19P. Men dette er mer enn silisiumteknologi: Vi tilbyr også robuste og velprøvde verktøy og IP for å støtte den, poengterer han.

VU19P forventes å være generelt tilgjengelig høsten 2020.

Kommentarer