Kantservere for energisektoren - Elektronikknett
congatec-oilandgas-thumbnail_ATT00002

Kantservere for energisektoren

congatec sikter seg inn på digitaliseringen av olje- og gassindustrien med en ny, robust type prosesseringsmaskiner.

Tyske congatec er kjent som en leverandør av både standardiserte og kundespesifiserte innvevde datamaskinkort og –moduler. Nå lanserer de en ny, robust klasse med innvevde kantserverteknologier for digitaliseringen av upstream og midstream olje- og gassindustri.

Begge disse sektorene kjennetegnes av distribuerte ressurser og infrastrukturer i tøffe omgivelser, og krever dervor ekstra robuste, innvevde plattformer for den digitale overgangen – som både utgjør en stor utfordring og et stort potensiale for kostnadsbesparelser.

– Det Internasjonale Energibyrået anslår at digitalisering kan redusere produksjonskostnadene i olje- og gassektoren med opp til 20 prosent! Ifølge revisjons- og rådgivningsfirmaet PWC, er det et enormt potensiale for besparelser gjennom mer effektivt vedlikehold og bedre drift av ressursene. Det er også ytterliger potensiale for besparelser i leveringskjeden, gjennom bruk av kunstig intelligens og integrerte plattformer som forbinder organisasjoner med eksterne partnere, forklarer salgsdirektør Diethard Fent i congatec.

De nye innvevde plattformene, som du også kan lese mer om i neste utgave av Elektronikk, er designet for utvidete temperaturområder, med mulighet for konformt belegg for beskyttelse mot saltvann og kondensering. Modulene kommer med flerkjerneteknologi og lav termisk designeffekt på 25W.