Innvevd prosessormodul for robotikk - Elektronikknett
Sundance_VCS-1

Innvevd prosessormodul for robotikk

Sundance Multiprocessor Technology's Sundance VCS-1 er en høyytelses innvevd plattform som inkluderer sanntidsvisjon, kontroll og sensorprogrammer. Selv om bruksområdene er mange, er den i første omgang utviklet og rettet mot vinprodusenter.

Sundance VCS-1 ble utviklet som en del av EUs H2020 «Fast-Track-Innovation» pilotprogram. Basert på en standard PC/104-formfaktor, som måler 90 mm x 96 mm, har Sundance VCS-1 datasyn, kant-AI og dyp læring. Den veier kun 300 g og har et strømforbruk på typisk 15W.

Vinescout Prototype som er utviklet for EU’s VineScout viticulture-prosjekt.

Hovedprosessoren er en Xilinx Zynq MPSoC i en SoM-formfaktor. Den har en ARM Cortex A53 64-bits firkjerners prosessor med sanntidskontroll gjennom motorer for grafikk, video, kurveform og akselerasjon ved hjelp av FPGAen. Disse inkluderer en ARM Mali 400 GPU, en ARM Cortex R5 sanntids prosesseringsenhet og programmerbar FPGA-logikk for maskinvareakselerasjon av AI-algoritmer.

Modulen bruker «Sundance External Interface Card» (SEIC) for å legge til eksterne grensesnitt, inkludert flere USB3-grensesnitt. Den kan også kobles til de fleste Arduino og Raspberry Pi aktuatorer og sensorer. Et annet grensesnitt lar den etterligne en PC med HDMI-skjerm, SATA-lagring og Ethernet-nettverk. Et utvalg av I/O-standarder implementeres direkte på den programmerbare logikken.

Programvarestøtte inkluderer ROS Melodic Morenia (ROS-kompatibel og ROS2 klar) robotikkplattform, MQTT-maskin-til-maskin-tilkoblingsprotokoll, OpenCV datasynsbibliotek med sanntids programmeringsfunksjoner, Xilinx's Edge-AI-løsninger og skriptspråket Python. Operativsystemet Ubuntu, Xilinx SDSoC-miljø, TULIPPs STHEM-verktøykjede og Xilinx DPU (dyp læringsprosesseringsenhet) støttes også for nevrale nettverk.

Sundance VCS-1 er utviklet i samarbeid med den franske produsenten av Agri-robotikk, Wall-YE og Symington Estate, en ledende produsent av portvin i Portugal.

Kommentarer