Forenkler kraftforsyning gjennom USB - Elektronikknett
MC1475 - Microchip-USB705x_UPD301A PR Image hi

Forenkler kraftforsyning gjennom USB

To nye USB-PD løsninger forenkler Power Delivery (PD) i det voksende markedet for USB Type-C lading.

Microchip lanserer to nye løsninger som forenkler USB Type-C PD design ved å fjerne den tradisjonelle kompleksiteten og de høye kostnadene forbundet med å implementere USB Type-C i en rekke applikasjoner.

Som en av industriens første USB-IF-sertifiserte USB 3.1 SmartHub-enheter med integrert støtte for Power Delivery (TID1212), skal USB705x familien muliggjøre rask lading av enheter, og introduserer nye PD implementeringer kalt HostFlexing og PDBalancing. UPD301A er en frittstående USB Type-C PD kontroller som skal kunne forenkle implementeringen av basis USB Type-C PD ladefunksjonalitet betydelig, noe som gjør den egnet for applikasjoner fra baksetelading i kjøretøy til bærbart utstyr og offentlige ladestasjoner.

MC1475 - Microchip-USB705x-10x6-BlockDiagram Blokkdiagram for USB705x-familien.

USB705x-familien inkluderer to spesielle egenskaper som forenkler USB Type-C PD-implementeringer: HostFlexing og PDBalancing. HostFlexing forenkler brukerens opplevelse av dokkingstasjonen ved å tillate alle USB Type-C porter å fungere som “notebook” porten, hvilket eliminerer behovet for kryptiske merkelapper som skal prøve å forklare funksjonaliteten til hver USB Type-C port. PDBalancing ivaretar en metodikk som gjør det mulig for produsentene å håndtere den totale systemeffekten gjennom sentralisert styring, noe som i det lange løp sparer penger for brukerne, ettersom de kan lade flere PD-klare enheter med lavere totaleffekt.

For å møte forbrukernes behov for raskere lading av og datastrømming til mobilenheter, kombinerer USB705x-familien innebygd støtte for USB Type-C PD med de 5 Gbps SuperSpeed datahastighetene i USB 3.1, opplyser Microchip. Familien, som består av USB7050, USB7051, USB7052 and USB7056, er idéell for dokkingstasjoner, PC-skjermer og bilinfotainment, tilbyr en rekke USB-konfigurasjoner for å kunne møte varierende PD- og USB Type-C designbehov. For eksempel støtter USB7050 tre PD-klare oppstrøms- og nedstrøms USB Type-C porter, mens USB7056 tilbyr kun én oppstrømsport sammen med fem tradisjonelle Type-A nedstrømsporter.

Den nye huben støtter også førerstøtteapplikasjoner som er tilgjengelige på alle mobilhåndsett, og som gjør det mulig å vise det grafiske brukergrensesnittet på en mobiltelefon på kjøretøyets skjerm, samtidig som man lader mobilenheten.

Med smarttelefoner som i økende grad krever mer enn standard BC 1.2 kraftforsyning, må elektronikkdesignerne kunne implementere basis høyeffekt lading i systemer på en enkel måte. UPD301A skal dermed utgjøre en enkel, frittstående løsning for implementering av USB Type-C PD-lading i et stort spekter av anvendelser. Komponenten støtter både én- og toport bruk, og anvender en pinnekonfigurerbar implementering som fokuserer på enkel bruk. UPD301 utfyller Microchips familie med USB-huber og muliggjør løsninger fra bare lading, til full data-, video- og effektstyring.

USB705x og UPD301 kommer med en komplett løsning, inkludert hub-konfigurasjonsverktøyet MPLAB Connect Configurator, evalueringskort med skjemategninger og Gerber-filer for å redusere utviklingstiden.