Brikkestabel med både NOR og NAND - Elektronikknett
Winbond_W25M161AW

Brikkestabel med både NOR og NAND

Winbonds nye SpiStack tilbyr 16 Mb med NOR flash for oppstartskode og 1 Gb med NAND for Linux eller annet komplett operativsystem, på kun 8 x 6 millimeter. 

Minneleverandøren Winbond Electronics Corporation lanserer i dag sin nyskapende kodelagringsprodukt SpiStack bestående av to brikkekjerner med henholdsvis NOR og NAND minne. Samtidig melder de at produktet er blitt integrert på NXP Semiconductors FRWY-LS1012A kort, for bruk med deres Layerscape LS1012A kommunikasjonsprosessor.

På NXP-kortet kan W25M161AW SpiStack by på 16 Mb med seriell NOR Flash minne tiltenkt oppstartskode, og 1Gbit med seriell NAND for kortets Linux operativsystem.

Winbond demonstrerer SpiStack på nettopp FRWY-LS1012A kortet under 2019 Flash Memory Summit (Santa Clara Convention Center, California, 6.-8. August). 

SpiStack-produktenes oppbygging som stablede silisiumbrikker, og den programvarebaserte Chip Select-funksjonen som er utviklet av Winbond, har gjort det mulig å implementere en seriell NOR flashbrikke for rask oppstart og en seriell NAND-brikke for høy minnetetthet på en 8-pinns WSON pakke med standard 8mm x 6mm fotavtrykk og pinneutlegg. 

W25N01JW skal tilby en dataoverføringshastighet på 83MB/s via et Quad Serial Peripheral Interface (QSPI). 

Winbonds nyeste NAND-teknologi kan imidlertid også støtte et to-brikke, dobbelt grensesnitt som kan gi en maksimal dataoverføringshastighet på 166MB/s. 

Den raske lesehastigheten skal bl.a. bety at det nye produktet kan erstatte SPI NOR flashminne, for eksempel i bilapplikasjoner som datalagring for instrumentklynger eller den sentrale informasjonsskjermen (CID).