Sensorløs deteksjon av væsker og materialer - Elektronikknett
REN0832_Material_Detection_Solution_noTitle

Sensorløs deteksjon av væsker og materialer

En ny mikrokontrollerfamilie for berøringsteknologi skal gjøre det mulig å detektere væsker og faste stoffer, uten sensorer.

Renesas Electronics Corporation lanserer nå en materialdetekteringsløsning, som skal kunne detektere materialer eller væsker enkelt og kosteffektivt uten sensorer, ved å kople til elektroder med bruk av Renesas' RX130 mikrokontrollere (MCU) for berøringstaster.

Ved å erstatte sensorene med  denne elektrodebaserte løsningen kan man redusere materialkostnadene og samtidig gjøre det mulig å detektere i flere punkter med én brikke.

Dette åpner igjen for at produsenter av industrielt utstyr, husholdningsapparater osv. kan utforske implementering av deteksjonssystemer for kostnadsfølsomme applikasjoner, heter det i en pressemelding fra Renesas.

Renesas’ MCUer for berøringstaster har en kapasitiv berøringssensorenhet som er spesialisert for kapasitansmålinger med svært høy følsomhet og høy støymotstand. Dette skal gjøre materialdetekteringsløsningen i stand til å detektere nærvær eller fravær av pulver, slik som støv i en støvsuger, en væske, som i et kjøleskap eller kaffemaskin, eller materialer slik som papir, ved å måle kapasitansen mellom elektrodene til MCUen.

En økning eller reduksjon av pulver, væske eller faste stoffer vil endre kapasitansverdien mellom elektrodene.

Deteksjonsløsningene leveres sammen med kretsskjema for elektrodegrensesnittene, eksempelprogram og retningslinjer for de nylig implementerte deteksjonsfunksjonene.