SIA: Fall i komponentsalget - Elektronikknett
Components

SIA: Fall i komponentsalget

Globalt salg av halvledere falt 13 prosent i første kvartal, sammenlignet med samme kvartal i fjor. I forhold til februar i år, var nedgangen i mars 1,8 prosent.

Semiconductor Industry Association (SIA) melder at globalt salg av halvledere var på 96,8 milliarder dollar i første kvartal 2019, en nedgang på 15,5 prosent i forhold til foregående kvartal og 13 prosent mindre enn første kvartal 2018. Globalt salg for mars måned 2019 var 32,3 milliarder dollar, en nedgang på 1,8 prosent sammenlignet med februar og 13 prosent mindre enn salget fra mars 2018.

Månedlig salg er utarbeidet av World Semiconductor Trade Statistics (WSTS) og representerer et tre måneders glidende gjennomsnitt.

– Globalt salg av halvledere ble redusert i løpet av første kvartal 2019, til lavere enn forrige kvartal og første kvartal i fjor med tosifret prosentverdi, sier John Neuffer, president og administrerende direktør i SIA.

– Omsetningen i mars gikk ned på årsbasis på tvers av alle de store regionale markedene og produktkategorier, i tråd med konjunkturutviklingen det globale markedet har opplevd i det siste.

Regionalt sett økte salget fra måned til måned i Kina (1,3 prosent) og Europa (0,6 prosent), men ble redusert i Asia/stillehavsområdet/andre (-1,9 prosent), Japan (-4,5 prosent) og Amerika (-6,7 prosent). På årsbasis var salget nede på alle regionale markeder: Europa (-6,8 prosent), Asia/stillhavsområdet/andre (-9,3 prosent), Kina (-9,4 prosent), Japan (-11,1 prosent), og Amerika (-26,6 prosent).

Kommentarer