Nå kan den løfte 1 tonn - Elektronikknett
mir1000
Ny kraftkar fra MiR takler tyngre løft. Foto: Mobile Industrial Robots

Nå kan den løfte 1 tonn

Danske Mobile Industrial Robots (MiR) dobler løftekapasiteten og legger til AI-navigasjon.

Det var på den internasjonale robotmessen Automate 19 i Chicago, at MiR avslørte sin siste robot, MiR1000. Dette er til nå selskapets sterkeste robot. Fra før har de MiR100, MiR200 og MiR500 (logisk nok representerer tallet løfteevnen i kilo).

Med denne løftekapasiteten går den inn i markeder som etterspør autonom transport av tunge gjenstander, blant annet innen luftfart og i bilindustrien. Samtidig er dette et alternativ til de ikke ufarlige pallløfterne, som også er dyre å bemanne.

Samtidig med lanseringen av MiR1000, lanserte de også optimalisert navigasjon med en kombinasjon av eksterne kameraer og kunstig intelligens i robotens programvare. Dette innebærer at mobilrobotene nå kan forutse hindringer med strategisk plasserte eksterne kamera. Disse fungerer som et ekstra sett med sensorer for roboten. På denne måten vet roboten at den vil møte hindringer lenge før den ser dem. Dermed omdirigerer roboten ruten, og i følge MiR, optimaliserer kjøretiden. Det nye navigasjonssystemet  kan brukes av alle MiR-robotene.

MiR1000 samme størrelse som standarddimensjonene på en EUR-palle. Palltransporten foregår med spesialdesignede MiR palleheiser og -stativer, som skal sikre stabil håndtering og transport.

Kommentarer