IoT utviklingssett med Synergy - Elektronikknett
RS872-Renesas_S5D3_Synergy_board

IoT utviklingssett med Synergy

RS Components lanserer prisgjerrig Synergy mikrokontroller og utviklingssett med universalfunksjoner som skal forenkle design av laveffekts IoT-endepunktsenheter.

RS Components (RS) kan nå tilby Renesas Synergy S5D3 mikrokontroller (MCU) og utviklingskort. Ifølge en pressemelding fra distributøren kan TB-S5D3 utviklingskortsett gjøre arbeidet med å evaluere og utvikle prototyper IoT-enheter lettere, noe som gir en reduksjon i omkostninger for det endelige produktet.

R7FS5D37A3A01CFP Synergy mikrokontroller leveres i en 100-pinners LQFP-pakke og kan oppskaleres i mikrokontrollergruppene S5D5, S5D9 og S7G2 hvis ytterligere funksjoner, minne eller høyere ytelse trengs på et senere tidspunkt. Sammen med det tilhørende TB-S5D3-målkortsettet, egner R7FS5D37A3A01CFP Synergy mikrokontroller seg til mange applikasjoner, inkludert industri-, bygnings- og kontorautomasjon samt smartmåling.

Den retter seg mot kostnadssensitive bruksområder som ikke krever integrert grafikkakselerasjon eller Ethernet-tilkobling, men krever en mikrokontroller med høyere ytelse. Den har en 120 MHz Arm Cortex-M4F-prosessorkjerne og avanserte sikkerhetsløsninger, samt 512 kB flash-minne og 256 kB SRAM integrert. S5D3-mikrokontrollergruppen er basert på effektiv 40 nm prosessteknologi og støttes fullt ut av Synergy Software Package (SSP), som legger til rette for en sømløs overgang mellom forskjellige Synergy mikrokontrollere.

Funksjonene til TB-S5D3 målkortsett kan sammenlignes med eksisterende TB-S5D5 målkortsett, inkludert en identisk formfaktor til andre kort i S5-serien. Kortet har pinnesokler som gir tilgang til alle signalene til mikrokontrolleren; enkel feilsøking via den innebygde Segger J-Link-feilsøkeren; et utvalg alternativer for utvidelsestilkobling, inkludert USB- og Pmod-kontakter, som gir enkel tilkobling til mange forskjellige hovedkort; og HMI-funksjonalitet. Dette inkluderer LED-lys og berøringsknapper, inkludert en enhet for kapasitiv berøringsfølsomhet.