God start på året - Elektronikknett
euro-laptop-account-business-cash-coin-1436335-pxhere.com

God start på året

Data Respons melder om en rekordstart på året, med en vekst i driftsinntekter på 28 prosent.

– Høy organisk vekst både i Norge og internasjonalt bidro til en rekordsterk start på året. En mer datadrevet verden gir stort R&D fokus blant våre kunder og mange spennende teknologiprosjekter for våre spesialister, sier Kenneth Ragnvaldsen, CEO i Data Respons ASA.

Data Respons Kenneth Red Kenneth Ragnvaldsen kan glede seg over en god start på året. Foto: Einar Karlsen

Konsernets driftsinntekter for første kvartal ble 452,3 millioner kroner (352,9), en vekst på 28 prosent. EBITA ble 50,9 millioner (30,2). EBIT var 45,4 millioner kroner (26,8). Resultatet for perioden var på 55,8 millioner kroner (26,3) og EPS var NOK 0.92 (0,46). Kontantstrøm fra drift var på 22,9 millioner kroner (-49,7) i kvartalet.

Alle markeder
– Data Respons hadde en sterk start på året med 28 prosent omsetningsvekst i første kvartal, hvorav 17 prosent var organisk. Vi ser positiv utvikling i alle våre geografiske regioner og Solutions-segmentet er tilbake i vekst. Sverige er fremdeles selskapets største område med 45 prosent av omsetningen, men Tyskland tar raskt innpå. Vi ser svært store muligheter i denne markedsregionen fremover og hadde et gjennombrudd i første kvartal med den største kontrakten i selskapets historie på 225 millioner kroner.

Selskapets driftsmargin (EBITA) fortsatte å øke ved inngangen til året og endte på 11,3 prosent for kvartalet. Et tydelig fokus på kontinuerlig forbedring, rekruttering av de beste talentene og utvikling av vår kompetanse er de viktigste suksesskriteriene i vår organisasjon, sier Kenneth Ragnvaldsen, CEO i Data Respons ASA i en melding fredag.

Attraktivt marked
 Selskaper på tvers av alle bransjer utvikler intelligente, digitale og mer oppkoblede løsninger for å forbedre sine produkter og henge med i innovasjonsracet. Data Respons er sterkt involvert i flere forretingskritiske produktutviklingsprosjekter som for eksempel fremtidens flåtestyring av lastebiler, «car-as-a-service» konsepter, «smart factory» løsninger basert på industriell IoT og maskinlæring (AI) samt modernisering av programvare-infrastrukturen i banker. Fellesnevneren for alle disse oppdragene er de krever spesialistkompetanse, nisjekunnskap og at de er langsiktige av karakter. Jeg er stolt av at vi stadig får nye store selskaper på kundelisten og at våre dyktige ingeniører leverer høy kvalitet, fortsetter Ragnvaldsen.

Fortsatt god utvikling
– 2019 har startet lovende med rekordhøy omsetning og lønnsomhet. Markedsutsiktene er gode og vi opplever at kundene våre satser mer på produktutvikling, øker investeringene i moderne og mer bærekraftig teknologi. Data Respons vil fortsette veksten gjennom en kombinasjon av god organisk utvikling og utvalgte oppkjøp i Norden og Tyskland for å styrke vår posisjon som en komplett teknologipartner for fremtidsrettede industri- og teknologibedrifter, avslutter Ragnvaldsen i pressemeldingen.

Kommentarer