Flerlags varistor tåler 175 grader - Elektronikknett
AVX366 TVS VT Series 175C web

Flerlags varistor tåler 175 grader

AVX lanserer den første flerlagsvaristoren for transientdemping som er godkjent for bruk i 175°C. De kan også redusere behovet for MLCC-kondensatorer.

AVX Corporation lanserer det som skal være industriens første flerlags varistor (MLV) baserte transientspenningsdempere (TVS) godkjent for bruke under 175°C.

Den nye TransGuard VT serien med høytemperatur MLVer skal gi svært pålitelig toveis overspenningsbeskyttelser i driftstemperaturer som spenner fra -55°C til 175°C, uten derating over hele området.  De nye komponentene er kvalifisert i henhold til AEC-Q200, og er for tiden tilgengelige i kompakte, overflatemonterte 0603 og 0805 kapslingsstørrelser.

De skal også tilby bredbånds EMI-filtrering i av-tilstand, noe som ytterligere utvider anvendelsesmulighetene i for eksempel følsomme bilelektroniske kretser ved å redusere behovet for diskrete MLCC kondensatorer, og er derfor spesielt nyttige tatt i betraktning dagens markedsomspennende leveranseproblemer for MLCC.

Den nye VT-serien kan ha mange anvendelsesmuligheter innen kretsbeskyttelse også utenfor bilmarkedet, ifølge AVX. Andre egenskaper som er verdt å nevne er kapasitet for å håndtere høye strømmer og høy energi, samt lav lekkasjestrøm, og muligheter for såkalte ”multi-strike” i henhhold til IEC 61000-4-2.

TransGuard MLVs er sinkoksid (ZnO) baserte keramiske halvlederkomponenter med ulineær, toveis spenning-strøm (V-I) karakteristikker tilsvarende back-to-back Zener dioder, men med høyere strøm- og energihåndteringsevne, samt mulighet for EMI/RFI-demping.