Batterifri multisensor-plattform - Elektronikknett
ON-RSL10

Batterifri multisensor-plattform

Lavenergi Bluetooth-radio muliggjør en ny multisensorløsning basert på solenergi.

ON Semiconductor lanserer RSL10 multisensorplattform drevet utelukkende med en solcelle. Dette er er en komplett løsning som støtter utvikling av IoT-sensorer med kontinuerlig solenergihøsting for å samle og kommunisere data via Bluetooth Low Energy, uten behov for batterier eller andre former for ikke-fornybar energi.

RSL10 Solar Cell Multi-Sensor Platform er basert på RSL10 SIP, en komplett system-i-pakke (SiP)-løsning med RSL10 radio, integrert antenne og tilhørende passive komponenter.

Plattformen kombinerer RSL10 SIP med en solcelle og en rekke lavstrøms-sensorer fra Bosch Sensortec, inkludert BME280 miljøsensor (trykk, temperatur, fuktighet) og BMA400 ultra-lav-energi, 3-akset akselerometer . I følge leverandøren betyr det at man kan lage komplette IoT noder som er helt drevet av fornybar energi eller energi høstet fra sensorens omgivelser.

For utvikling leveres plattformen med alle designfiler (Gerber, skjematisk og BoM) og tilpasningsbar kildekode som er en del av programvarepakken CMSIS.

RSL10 Solar Cell Multi-Sensor Platform er nå tilgjengelig fra ON Semiconductor sammen med en rekke andre energieffektive prototypeplattformer for IoT, inkludert «Energy Harvesting Bluetooth Low Energy Switch».

Kommentarer