Arrow Electronics og IBM med IOT-løsning for flyplassdrift - Elektronikknett
airport

Arrow Electronics og IBM med IOT-løsning for flyplassdrift

Arrow har, sammen med IBM, utviklet det de kaller «Smart Airport Asset Management Solution», som gjør det mulig for flyplassoperatører å optimalisere drift av rulletrapper, rullende gangveier, bagasjehåndteringssystemer, med mer.

Basert på et Arrow-design og et sett med IoT-sensorer og gateways fra porteføljen, IBM Watson IoT-plattform og programvaren IBM Maximo Enterprise Asset Management, vil løsningen gi flyplassoperatører bedre operativ innsikt som optimaliserer vedlikehold av utstyr, heter det i en melding fra Arrow.

– Over syv milliarder passasjerer flyr hvert år, så det å skape smarte flyplasser er smart forretning, sier Aiden Mitchell, leder for IoT hos Arrow. – Løsningen vi har utviklet med våre leverandører, vil bidra til å forbedre kundeopplevelsen og demonstrerer modellen IBM og Arrow implementerer på tvers av relasjoner og i hjertet av IoT.

Smart Airport Asset Management Solution samler data som temperatur-, vibrasjons- og motorvæskenivåer fra sensorer på motorer og andre bevegelige deler i rulletrapper, rullende gangveier og bagasjehåndteringssystemer. I tillegg måler sensorer på drikkevannskabinetter temperatur, åpen/lukket dør, vannstrøm og lekkasje for å avgjøre om kabinettet er funksjonelt. Løsningen skal løse utfordringer som påvirker reisende mest negativt i henhold til en «Airport Service Quality Report» fra Airport Council International.

Data samles inn fra sensorene koblet til trådløse gateways, og deretter konsolideres og analyseres dataene på IBM Watson IoT-plattformen. IBM Maximo-porteføljen skal så sørge for en mer effektiv utstyrsbehandlingsprosess ved hjelp av de innsamlede dataene for å kjøre arbeidsflyt, ressursallokering, og gir analyser for å vurdere helsen til utstyret og styre planlagt og uplanlagt vedlikehold.

Kommentarer