ABAX og Hitachi inngår storavtale - Elektronikknett
HCMEog ABAX skal samarbeide
ABAX skal levere sine telematikk-løsninger til japanske Hitachi.

ABAX og Hitachi inngår storavtale

Det norske teknologiselskapet ABAX har inngått en gigantavtale om å levere telematikk-løsninger til det Japanske industrikonsernet Hitachi.

Samarbeidet betyr at ABAX sine løsninger vil inkluderes i flere av Hitachis maskiner, og dermed forenkle administrasjon og vedlikehold av maskiner i utstyrsindustrien.

Ved å inkludere denne løsningen vil alle eksempelvis mini-gravemaskiner fra Hitachi kunne koble seg opp mot deres Global e-Service system for blant annet å kunne se brukstid og spore maskinene.

Gjennom å få tilgang til operasjonelle data fra gravemaskinene vil maskinene kunne bli brukt mer produktivt, maksimere oppetiden og redusere løpende kostnader. I Norge har allerede NASTA benyttet en tilsvarende løsning på sine Hitachi-maskiner.

Morten Strand, administrerende direktør i ABAX, er begeistret for samarbeidet, og hva det gir av verdi både for ABAX, Hitachi og kunder av begge selskap:
– Vi satser på et langvarig samarbeid med Hitachi som vil gi enda flere muligheter når det kommer til nyutvikling og innovasjon. Vår plattform åpner opp for mange spennende samarbeid som gjør verdien av tjenestene våre enda høyere for kundene.

Programvaren er tilgjengelig for alle nye minigravere og kompakte maskiner fra Hitachi. Den kan også tilpasses eldre modeller slik at også disse kan nyttiggjøre seg av tjenesten.

– Nå får hele vår portefølje av gravemaskiner koblet seg på vårt administrasjonssystem. Så lenge maskinen har et Hitachi serienummer, finner du det i vår Global e-Service tjeneste. Vi gleder oss til fortsatt samarbeid med ABAX for å se hvilke andre områder vi kan utvikle sammen, sier sjef for forretningsutvikling i Hitachi, Tom van Wijlandt.

Kommentarer