Sikker PAC - Elektronikknett
M580_Schneider

Sikker PAC

Schneider Electric lansere Modicon M580, en PAC (programmable automation controller). Denne skal være sikrerere og erstatter tidligere modeller som vil utgå ved utgangen av året.

Fra 31. desember 2018 vil Modicon Premium og Modicon Quantum ersattes med Modicon M580 - etter mer enn 20 år på markedet. TSX Micro utgår også 31. desember 2019. Schneider Electric støtter og tilbyr service på disse produkter i 8 år etter at det aktive salget er stoppet.

Gjennom de siste 20 årene har den teknologiske utviklingen innen industriell automasjon gitt kraftigere prosessorer med mer minne, høyere ytelse og flere funksjoner. Utviklingen har ført til økt produktivitet, effektivitet, sikkerhet og bærekraft i prosessormiljøet.

Modicon M580 ePAC har, i følge leverandøren, en av de kraftigste prosessorer i bransjen og byr på bedre ytelse og konnektivitet. Når det gjelder sikkerhet har Modicon M580 innebygget cybersikkerhet i kjernen samt tredjeparts sikkerhetssertifiseringer. Prosessorene er blitt grundig testet mot malware (skadelig programvare).

Schneider Electric har utviklet en serie verktøy og teknikker som gjør det så effektivt som mulig for kundene å oppgradere fra sine gamle PAC til Modicon M580. Slik får de mest mulig ut av sine eksisterende automasjonsprodukter:

  • Modicon M580 er kompatibel med Modicon Premium og Modicon Quantum.
  • Minimal oppgraderingstid
  • Lavere omkostninger ved skifte
  • Programvare for å importere eksisterende applikasjoner i Unity Pro.

Kommentarer