Robust mikrokontakt - Elektronikknett
Nicomatic-EMM

Robust mikrokontakt

Den franske konnektorprodusenten Nicomatic har lansert en robust mikrokontakt, EMM-serien med avstander (pitch) på 1,27 mm. Produktet retter seg mot forsvar og andre applikasjoner med høy pålitelighet.

Laget for å oppfylle kravene til MIL 83513, opptar EMM-serien 40 prosent mindre plass enn tidligere generasjon kontakter fra selskapet. Den skal også være 20 prosent mindre enn Micro D-kontakter for 16-pin konfigurasjoner og er rundt 10 prosent mindre i fotavtrykk enn nærmeste konkurrent.

Den har ellers funksjoner som omvendte kontakter, integrert 90° bakbeskyttelse og utskiftbar maskinvare.

Signalkontaktene er klassifisert for opptil 3A, og har en skyvelengde (wipe length) på 1,27 mm med 1,27μm gullbelegg for å sikre at signalets integritet opprettholdes under forhold med støt og vibrasjoner.

Enhetene tåler opptil 45 G vibrasjon, som overstiger EIA 364-28E testbetingelser III og IV, opptil 160 G støt, som overstiger EIA 364-27B G, og de har et driftstemperaturområde på -65 til + 260°C som overstiger EIA 364 -32D.

De skal passe til både kort-til-kort- og kort-til-ledning-forbindelser (fra AWG 24 til 30). EMM-kontaktene er tilgjengelige med et hvilket som helst pinnevalg fra 04 til 60 signalkontakter.

Nicomatic bruker modulær produksjonsteknologi, slik at alle konfigurasjoner er raskt tilgjengelig, melder produsenten. Kablede versjoner kan monteres hos Nicomatic, eller av kunden.

Representant: Accurate Nordic AB.

Kommentarer