Renesas kjøper IDT

De store oppkjøpene i halvlederindustrien er ikke stoppet opp. Nå sluker Renesas IDT.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Renesas Electronics Corporation og Integrated Device Technology, Inc. har undertegnet en endelig avtale, der Renesas vil kjøpe IDT. Avtalen er godkjent av styrene i begge selskaper.

– Dette oppkjøpet vil gi oss komplementerende, markedsledende ressurser innen analog mikset-signal teknologi, og en utrolig talentfull gjeng med profesjonelle, noe som vil hjelpe oss til å øke mulighetene på innvevde løsninger, sier Bunsei Kure, CEO i Renesas. – IDTs produkter sammen med våre MCUer, systembrikker (SoC) og kraftstyrings-ICer vil gjøre Renesas i stand til å utvide produkttilbudet, samt ekspandere i markeder som for eksempel det voksende økonomirelaterte området innen databehandling, fremholder han. 

– Kombinasjonen av Integrated Device Technologys ledende rolle på analog mikset-signal og Renesas’ posisjon innen mikrokontroller- og bil-/industrimarkedene skaper et nytt, globalt kraftsentrum, kommenterer Gregory L. Waters, president og CEO i IDT.

Oppkjøpet er det foreløpig siste i en rekke, etter at Renesas i 2016 begynte å jakte på passende oppkjøpskandidater for å styrke seg i viktige markeder som autonome kjøretøy, EV/HEV, industri/Industri 4.0, 5G og IoT. Selskapet kjøpte bl.a. Intersil i februar i fjor.

IDT-aksjene vil bli kjøpt til USD 49,00 per stykk, totalt omkring 6,7 milliarder USD. (omkring 733 milliarder JPY, til en vekslingskurs på 110 yen til en dollar). Renesas planlegger å finansiere transaksjonen med kontantreserver og omkring 679 milliarder yen i banklån.

Oppkjøpet er forventet fullført i første halvår 2019.

Les mer om oppkjøpet her (ekstern lenke).

Powered by Labrador CMS