Renesas kjøper IDT - Elektronikknett
idt_logo inngang

Renesas kjøper IDT

De store oppkjøpene i halvlederindustrien er ikke stoppet opp. Nå sluker Renesas IDT.

Renesas Electronics Corporation og Integrated Device Technology, Inc. har undertegnet en endelig avtale, der Renesas vil kjøpe IDT. Avtalen er godkjent av styrene i begge selskaper.

– Dette oppkjøpet vil gi oss komplementerende, markedsledende ressurser innen analog mikset-signal teknologi, og en utrolig talentfull gjeng med profesjonelle, noe som vil hjelpe oss til å øke mulighetene på innvevde løsninger, sier Bunsei Kure, CEO i Renesas. – IDTs produkter sammen med våre MCUer, systembrikker (SoC) og kraftstyrings-ICer vil gjøre Renesas i stand til å utvide produkttilbudet, samt ekspandere i markeder som for eksempel det voksende økonomirelaterte området innen databehandling, fremholder han. 

– Kombinasjonen av Integrated Device Technologys ledende rolle på analog mikset-signal og Renesas’ posisjon innen mikrokontroller- og bil-/industrimarkedene skaper et nytt, globalt kraftsentrum, kommenterer Gregory L. Waters, president og CEO i IDT.

Oppkjøpet er det foreløpig siste i en rekke, etter at Renesas i 2016 begynte å jakte på passende oppkjøpskandidater for å styrke seg i viktige markeder som autonome kjøretøy, EV/HEV, industri/Industri 4.0, 5G og IoT. Selskapet kjøpte bl.a. Intersil i februar i fjor.

IDT-aksjene vil bli kjøpt til USD 49,00 per stykk, totalt omkring 6,7 milliarder USD. (omkring 733 milliarder JPY, til en vekslingskurs på 110 yen til en dollar). Renesas planlegger å finansiere transaksjonen med kontantreserver og omkring 679 milliarder yen i banklån.

Oppkjøpet er forventet fullført i første halvår 2019.

Les mer om oppkjøpet her (ekstern lenke).

Kommentarer