Rask IoT-prototyping - Elektronikknett
PRINT_NXP Rapid IoT Prototyping Kit (1)

Rask IoT-prototyping

NXP Semiconductors har lansert et utviklingssett de kaller Rapid IoT prototyping kit, som skal gjøre utviklere i stand til å ta IoT-prosjekter raskt fra idé til ”proof of concept”. 

Settet kommer komplett med maskinvare og sikkerhetsfunkjsoner, og er forhåndskonfigurert med 11 NXP-komponenter, inkludert mikrokontrollere, grensesnitt, NFC, anti-forfalskningssikkerhet og en mengde sensormuligheter.

Her får du blant annet en laveffekt NXP Kinetis K64 mikrokontroller basert på en Arm Cortex M4-kjerne, og en NXP Kinetis KW41Z trådløs mikrokontroller som muliggjør Bluetooth low energy (BLE), Thread, og Zigbee forbindelse. Enheten omfatter også en kapasitiv berøringssensor, et 6-akse akselerometer og magnetometer, 3-akse gyroskop, digitalt barometer og fuktsensor, sensorer for omgivelseslys og luftkvalitet. 

For å forenkle utviklingsprosessen har Rapid IoT forhåndsprogrammerte applikasjoner som skal gjøre det lettere for brukeren å bli kjent med mulighetene. Den har også et nettbasert integrert utviklingsmiljø (IDE) med GUI-basert programmering, slik at utviklerne kan modifisere enheten uten erfaring med innvevd koding.

Når alt er klart kan utviklerne omforme idéer fra prototype til utvikling med automatisk generering av kildekode for NXPs MCUXpresso, et omfattende sett med programvareverktøy, inkludert SDK, IDE og konfigureringsverktøy.