Rask GaN-driver - Elektronikknett
BaN-driver

Rask GaN-driver

Texas Instruments’ nye LMG1020 lav-side GaN-driver skal være egnet for høyhastighets LiDAR- og TOF applikasjoner.

Den nye LMG1020 galliumnitrid (GaN) driveren fra Texas Instruments er nå på lager, melder elektronikkdistributøren Mouser.  Denne enkle, lavside driver skal muliggjøre effektive og høy-ytelses design innenfor hastighetskrevende applikasjoner, som LiDAR, time-of-flight laserdrivere, ansiktsgjenkjenning, augmentert virkelighet og klasse E trådløse ladere.

Komponenten kan drive GaN FETs og logikknivå MOSFETs, og muliggjøre utbredningsforsinkelser på bare 2,5 nanosekunder og minimum pulsbredde på 1 nanosekund.

Drivstyrken er uavhengig justerbar for ”pull-up” og ”pull-down” -kanter ved å kople til eksterne motstander mellom gate og henholdsvis OUTH og OUTL. Enheten har beskyttelse mot overtemperatur og nedkopling ved underspenning, for å verne mot overbelastning og feiltilstander. I tillegg har den common-mode transientbeskyttelse på mer enn 300V/ns, og skal ha markedsledende immunitet mot systemstøy, heter det. 

LMG1020 kommer i en 0,8 mm × 1,2 mm WCSP pakker, som skal bidra til å redusere induktans på inngangen (gate loop) og optimalisere effektettheten i høyfrekvente applikasjoner.