LiDAR-system med stirrefunksjon - Elektronikknett
RoboSense RS-IPLS - Photo 7 (1)
Systemet er basert på RoboSenses halvlederbaserte LiDAR teknologi, RS-LiDAR-M1pre som ble lansert under CES 2018, og gjør det mulig å fokusere maskinsynet på spesielle områder i synsfeltet.

LiDAR-system med stirrefunksjon

RoboSense lanserer et LiDAR-system med integrert ”stirre”-funksjon, i den hensikt å gjøre autonome biler tryggere.

Den nye teknologien kalt RS-IPLS Intelligent Perception LiDAR system, er basert på en kombinasjon av maskinvare og programvarealgoritmer som foretar sanntids dataforbehandling og introduserer en slags ”stirrefunksjon” etter modell av det menneskelige øyet.

I motsetning til tradisjonelle LiDAR-løsninger har man maktet å komme ned på et akseptabelt prisnivå. Det betyr en kostnad som er 1/400-del av prisen for eksisterende 64-linjers LiDAR-systemer, og et design som er tiltenkt masseproduksjon av kjøretøy.   

RoboSense RS-IPLS - Photo 7 RS-IPLS skal gjøre det mulig å fokusere på det som er mest interessant i trafikken, og sende høyoppløselige bilder som behandles med kunstig intelligens (AI).

RS-IPLS-systemet bygger på en kraftig MEMS-basert kompakt LiDAR som er i stand til å sende skydata i form av fargepunkter med høy oppløsning, ved å kombinere den underliggende maskinvaren for 2D bildedata, med selskapets spesielle sensoralgoritmer basert på ”dyp læring”. De intelligente deteksjonsalgoritmene innhenter informasjon om målet, som brukes til å justere interesseområdet i bildet, Region of Interest (ROI) i sanntid. 

Den nye stirreteknikken, RS-LiDAR-Gaze, er av spesiell interesse. Når det oppdages et interessant mål innenfor systemets synsfelt initieres det en stirreprosesseringsmekanisme, som øyeblikkelig låser målet for ROI-prosessering, og på denne måten oppnås de klareste  og mest stabile omgivelsesdata. LiDARen i systemarkitekturen opprettholder en høy grad av oppmerksomhet på det omgivende miljøet, og fanger kontinuerlig opp interessante områder, slik at ”stirrefunksjonen” kan overføre effektiv og høykvalitets informasjon om ting som skjer i synsfeltet.  

Kommentarer