Lanserer Arduino-alternativ - Elektronikknett
PRINT_GHI FEZ boards

Lanserer Arduino-alternativ

FEZ utviklingskort fra GHI Electronics tilbyr Arduino-kompatibel 32-bit prosessering med stort utvalg av programvarestøtte.

Det er elektronikkdistributøren Mouser Electronics som melder at de, som første distributør, har tatt inn FEZ T18 “maker” kort fra GHI Electronics. Disse avanserte og angivelig brukervennlige kortene er compatible med pinneutganger fra Arduino Uno kort og –ekspansjonskort (“shields”), og kan programmers med flere programmeringsspråk og utviklingsmiljø.

GHI Electronics FEZ utviklingskort inneholder en 32-bit STMicroelectronics STM32F4 Arm Cortex-M4 mikrokontroller med 512 kBytes flash og 96 kBytes SRAM. STM32F4-brikken støttes av en rekke vanlige plattformer, inkludert Arduino, Arm mbed, MicroPython, Keil, GCC, og FreeRTOS, så vel som GHIs TinyCLR OS.

TinyCLR OS muliggjør blant annet administrert .NET utvikling ved bruk av Visual Studio med støtte for programmering i.NET, C# og Visual Basic — det hele over en USB kabel uten krav til ekstra maskinvare. TinyCLR OS inkluderer også de nødvendige driverne for å gjøre sikre Wi-Fi forbindelser gjennom et.NET-kompatibelt grensesnitt.

Som opsjon er det tilgjengelig en innebygd Wi-Fi modul med et fullstendig og sikkert nettverksfunksjonssett  for Internet of Things (IoT). Mer om dette her.