LG Electronics og Luxoft skal bringe webOS til nye vertikale markeder - Elektronikknett
Luxoft_LG
LGs WebOS skal ut i nye, profesjonelle markeder i samarbeid med Luxoft Holding.

LG Electronics og Luxoft skal bringe webOS til nye vertikale markeder

Neste generasjons webOS operativsystem vil bli rettet mot kjøretøy, roboter og smarte enheter.

Den globale IT-leverandøren Luxoft Holding samarbeider med LG Electronics om å skape neste generasjons webOS som en del av en strategi for å utvide kompetanse og økosystem til de vertikale markedene bilindustri, robotteknologi og smarthus.

LG Electronics har tidligere distribuert webOS i over 60 millioner smart-TV og digital skilt over hele verden, og denne installerte basen vokser raskt. Som strategisk partner leverer Luxoft teknisk kompetanse og erfaring fra å designe og distribuere programvareplattformer for et bredt utvalg av produkter og tjenester.

– Takket være samarbeidet med Luxoft kan vi bringe webOS inn i bilindustrien og enda lenger, sier I.P. Park, teknisk direktør i LG Electronics. – Luxoft gir et betydelig teknologisk bidrag til webOS og har også styrket muligheten til å distribuere den til nye bransjer.

Luxoft vil lede distribusjonen av webOS til de .nye, målrettede sektorene, som begynner med bilindustrien. I utgangspunktet fokuseres det på digital cockpit-utvikling som inkluderer infotainment, navigasjon og andre funksjoner som handler om interaksjon mellom menneske og bil. Luxoft og LG Electronics planlegger også å introdusere den nye plattformen i robotteknikk- og smarthus-sektorene.

– Vi utnytter allerede LG Electronics' smart-TV økosystem for å tilpasse og forbedre webOS, slik at det gir et innovasjons-«lerret» for bilprodusenter til å utvikle neste generasjons autonome kjøretøy, sier Mikael Söderberg, teknisk direktør, automotive i Luxoft. – Å ha tilgang til webOS og dens skytjenesteplattform vil gjøre det mulig for bilprodusenter å designe og utvikle bedre kundeopplevelser for autonome mobilitetstjenester.

– Underliggende i dette partnerskapet er et felles ønske om å gjøre det lettere for produsentene å utvikle ny teknologi. Denne plattformen gir dem fleksibiliteten til å gjøre digitale endringer. Det vil bidra til å akselerere mobilitetsrevolusjonen, forbedre menneske-robot interaksjon og gjøre smarte enheter enda smartere, sier Dmitry Loschinin, administrerende direktør i Luxoft.

Nyheten ble offentliggjort på forbrukermessen IFA 2018 i Berlin som arrangeres denne uken.

Kommentarer