Hackathon for smartere vindkraft

SAP og den norske SAP-brukergruppen SBN organiserer et tjuefiretimers hackathon sammen med en rekke store aktører innen vindkraft. Deltakerne er ingeniør- og IT-studenter fra de seks høyest rangerte universitetene i Skandinavia.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Ny teknologi kommer til å spille en spesielt sentral rolle innen fornybar energi for å utvikle nye idéer, forbedre de eksisterende, og minske antall ressurser som kreves for å gjennomføre dem. Dette forsøket på å få nye ideer gjøres ved å samle akademikere, næringsliv, og IT-eksperter til en felles innsats for å fremskynde utviklingen.

Startskuddet går fredag 21. september, der målet er å bruke sanntidsdata fra en IoT-enhet i en vindturbin og dens digitale tvilling for å finne innovative konsepter, løsninger, og tjenester som fører til smartere vindkraft. Som hjelp har deltakerne den nyeste skyteknologien fra SAP.

Eksperter innen vindkraft fra selskaper som Siemens, Equinor, Vattenfall, Vestas, og Ørsted vil sitte i juryen, sammen med representanter fra SAP og Accenture.

Eksperter fra bransjen samt SAP og Accenture kommer til å være tilstede på de seks universitetene – Aalborg, Chalmers, KTH, NTNU, DTU, og UiO – for å hjelpe med alt som trengs i form av konsulenttjenester, teknologisk støtte, næringslivskunnskap og akademiske spørsmål. Alt for at studentene skal få god veiledning og lykkes med oppgaven sin.

Powered by Labrador CMS