Få ting i skyen via LTE IoT - Elektronikknett
REN0781_AE_Cloud2_Kit_web

Få ting i skyen via LTE IoT

Nytt sky-tilkoplingssett skal gjøre det mulig å forbinde IoT sensorenheter med store skytjenester via globale smalbånds mobilnett som LTE-M og NB-IoT. 

Renesas Electronics Corporation lanserer nå sitt nye Synergy AE-CLOUD2 sett, som er et komplett maskinvare- og programvarebasert referansedesign som skal gjøre brukerne i stand til å evaluere mobilbaserte forbindelser og bygge laveffekt nettverk IoT-applikasjoner.

Sammen med den nye programvarepakken Synergy Software Package (SSP) versjon 1.5.0 skal settet forenkle tilkopling av i sensorenheter til skytjenester, med bruk av 4G/LTE Cat-M1 og Cat-NB1, også kalt NB-IoT, med mulighet for tilbakefall til 2G/EGPRS mobilnettverk.

Med en mengde funksjoner om bord, skal det være mulig å bygge prototyper for varesporing, deteljhandel- og jordbruksovervåking, smartbyløsninger og tjenesteleveranser, mobile helsetjenester og industriell automatisering, heter det. 

Hvert sett inkluderer et Synergy S5D9 mikrokontroller (MCU) basekort, trippelmodus mobilmodem med mobil- og GPS-antenner, Wi-Fi, Ethernet, og ulike sensorer, som belysning, mikrofon, fukt, trykk, luftkvalitet, geomagnetisk, akselerometer og gyroskop.

For mobiltilgang er det bare å sette inn et SIM-kort med ønsket datamengde innkjøpt fra en lokal mobilnettleverandør.  

SSP versjon 1.5.0 er basert på ThreadX sanntidsoperativsystem (RTOS), NetX Duo Message Queue Telemetry Transport (MQTT) og NetX Secure Transport Layer Security (TLS) for sikker kommunikasjon med skytjenestene.