Energilagringskonkurranse - Elektronikknett
Innoenergy-mobillity
Transport er ett av kategoriene som det søkes løsninger for. Foto: electricalstorage.innoenergy.com

Energilagringskonkurranse

EU-initiativet InnoEnergy kunngjør en konkurranse med en premiepott på 100 000 euro for nyskapende oppstartsselskaper innen energilagring.

Strøm fra vind og sol er populært, men har stor svakhet, den produseres bare når solen skinner eller det blåser. En måte å løse problemet på er å bygge energilagringsanlegg.

InnoEnergy kaller seg Europas innovasjonsmotor for fornybar energi og gir ulike typer støtte til innovasjoner innen fornybar energi. Denne gangen er energilagring i fokus.

Femten oppstartsselskaper med de mest innovative og bærekraftige forslagene får tilpassede pakker med støtte, utdanning, tjenester og finansiering. Vinneren får 100.000 euro i kontanter.

Spesielt interessant er lagringsinnovasjoner som kan brukes i transport, strømnettet og for distribuert og mobil energilagring, eller som kan gi bedre energieffektivitet og reduserte utslipp.

Vinnerne får plass i enten Highway eller Boostway. Highway gir praktisk støtte til oppstartsselskaper, fra et tidlig stadium til markedet, og bidrar til kommersialisering av ferdige produkter. Boostway støtter selskaper som ønsker å vokse sin virksomhet.

Utlysingen er åpen til 30. oktober 2018. Alle som føler seg kallet kan delta, enten de er innenfor eller utenfor EU.

Mer informasjon er tilgjengelig her (lenke).

Kommentarer