Digital Signalkontroller gir bedre DSP-ytelse - Elektronikknett
Microchip-dsPIC33CK

Digital Signalkontroller gir bedre DSP-ytelse

Microchip lanserer en ny familie med dsPIC33CK 16-bit digitale signalkontrollere (DSC) med kraftig digital signalprosessering (DSP) kombinert med et like enkelt design som for en mikrokontroller (MCU).

Designet for å levere deterministisk ytelse i tidskritiske styringsapplikasjoner, har dsPIC33CK utvidete bakgrunnsutvalgte registre for å redusere avbruddsforsinkelse og nye, raskere instruksjonseksekvering for å kunne akselerere DSP-rutiner. Den én-kjerne dsPIC33CK-familien utfyller den nylig lanserte to-kjernefamilien dsPIC33CH, basert på samme kjerne.

Med 100 MIPS ytelse leverer kjernen i dsPIC33CK nesten dobbelt så høy ytelse som tidligere én-kjerne dsPIC DSCer, noe som gjør den ideell for motorstyring, digital kraftforsyning og andre applikasjoner som krever avanserte algoritmer, slik som bilsensorer og industriell automatisering. Den er designet spesielt for styring av flere sensorløse, børsteløse motorer med feltorienterte styringsalgoritmer og effektfaktorkorrigering.

De nye DSCene er også utformet for å skulle forenkle funksjonell sikkerhetssertifisering, noe som kreves av mange bil-, medisinske- og apparatanvendelser der trygg bruk og nedkopling i feilsituasjoner er kritisk. Komponentene inkluderer egenskaper for funksjonell sikkerhet, rettet mot sikkerhetskritiske design som: RAM Built-In Self-Test (BIST) for sjekk av RAM-helse og-funksjonalitet; Deadman Timer for helseovervåking av applikasjonsprogrammet under periodiske timeravbrudd innen et gitt tidsvindu; Dual Watchdog Timers (WDT); Flash Error Correction Code (ECC); Brown Out Reset (BOR); Power On Reset (POR); og Fail Safe Clock Monitor (FSCM).

Den nye familien inneholder også en CAN-FD kommunikasjonsbuss for å støtte nye bilrelaterte kommunikasjonsstandarder.

Den kommer også med et høyt nivå av analog integrasjon, inkludert høyhastighets ADCer (3,5 Msps), analoge komparatorer med DACer, og operasjonsforsterkere, noe som muliggjør motorstyringsapplikasjoner med mindre fotavtrykk og lavere materialkostnader. DSCene har en PWM med 250 ps oppløsning, noe som er ideelt for avanserte digitale kraftforsyningstopologier. «Live» oppdatering av fastvare (med opp til 2x128 KB blokker) tilbys også, får å støtte høyt tilgjengelige systemer, spesielt viktig for digitale kraftforsyninger.

dsPIC33CK støttes av Microchips MPLAB utviklingsmiljø, inkludert Microchips gratis, nedlastbare MPLAB X integrerte utviklingsmiljø (IDE), MPLAB Code Configurator, XC16 C Compiler verktøykjede og MPLAB in-circuit debugger/programmeringsverktøy.

Utviklingskortet dsPIC33CK Curiosity Board (DM330030), som koster 39,99 dollar per stykk, er en plattform som gjør brukerne i stand til raskt å skape en funksjonsrik prototype. Dette blir tilgjengelig i November.

dsPIC33CK er tilgjengelig i åtte pakkevarianter, som inkluderer pakker fra 28 til 80 pinner, og størrelser helt ned til 5 x 5 mm. Minnestørrelser varierer fra 32 til 256 KB med Flash.

Kommentarer