Tidskritisk prosessor for industrien - Elektronikknett
TI Sitara AM6x prosessor ill

Tidskritisk prosessor for industrien

Nå lanserer TI de første multiprotokoll-prosessorene klargjort for tidskritiske nettverk (TSN) innen industriell kommunikasjon.

Texas Instruments (TI) introduserte i går sin første multiprotokoll prosessorfamilie som er klargjort for tidskritiske nettverksfunksjoner (TSN) i gigabit-området.

Den nye, høyt integrerte Sitara AM6x prosessorfamilien skal tilby industriell pålitelighet, med doble og firedoble Arm Cortex-A53 kjernevarianter, bygget for å møte de raskt voksende behovene innen Industri 4.0 for motorstyringer, fabrikkautomatisering og kraftforsyningsinfrastruktur. 

Ved å støtte Gb/s datahastigheter for TSN-standarder og andre industrielle protokoller i et spesifikt subsystem, er Sitara AM6x prosessorene bygget for sammensmeltingen av både Ethernet- og sanntids datatrafikk i samme nettverk. Denne muligheten er kritisk for sanntidskommunikasjon i Industri 4.0 applikasjoner, og muliggjør programvarekonfigurerbare cyberfysiske systemer i fabrikker, opplyser TI.

Med et innebygd isolert tokjerne mikrokontroller-subsystem  kan designerne anvende AM6x prosessorer for å lage mer pålitelige produkter som er mulig å sertifisere for funksjonell sikkerhet. Samtidig skal det være mulig å redusere den totale systemkompleksiteten for applikasjoner inkludert programmerbare logisk styring (PLS) og flerakse motorstyringer.

Omfattende støtte for feilkorrigeringskodebasert (ECC) minnebeskyttelse for både innebygd minne og eksternt DDR-minne og drift gjennom 100.000 power-on hours (PoH) ved en overgangstemperatur på 105˚C (TJ) gjør disse prosessorene i stand til å gi god ytelse i applikasjoner med krav til høy pålitelighet.  

Nye gigabit industrielle kommunikasjonssubsystemer (PRU-ICSS-Gb) støtter flere protokoller for Industrielt Ethernet, inkludert TSN, EtherCAT, Ethernet/IP og PROFINET.

Kommentarer