Skal levere 65.000 micro:bit til danske skoler - Elektronikknett
microbitfullrange

Skal levere 65.000 micro:bit til danske skoler

Farnell element14 har begynt å sende 65.000 micro:bit til skoler i Danmark som en del av en bestilling fra Boarding på vegne av danske DR. Det treårige «ultra:bit»-programmet vil bruke micro:bit i klasserommet for å bidra til å endre danske fjerdeklassinger fra passive teknologiforbrukere til digitale pionerer.

– Programmer som dette er viktig for å bryte syklusen av ferdiglagd teknologi og forberede en generasjon studenter for en arbeidsøkonomi som vil verdsette ferdigheter som å tenke databehandling, problemløsing og kreativitet mer enn noen gang før. Arbeid med utstyr som micro:bit, en aktivitet som vi beskriver som fysisk databehandling, gjør at studentene kan gå inn i den virkelige verden med komplisert problemløsning basert på teknologi, og tar dem fra å være bare forbrukere av teknologi til å bli kreative tenkere som er i stand til å utvikle helt nye dynamiske løsninger, sa Jonathan Smith, leder av utdanning ved Premier Farnell og Farnell element14.

Kortene leveres med støtte fra det danske industrifondet, Industriens Fond, i samarbeid med senter for læringsmateriell, CFU Danmark. Med et overordnet tema; «Barn, Kreativitet og Teknologi», inneholder programmet et bredt utvalg av TV-produksjoner rettet mot barn, samt lærerutdanning, klasseromsressurser, en rekke roadshows og til og med barnedrama basert på micro:bit.

Prosjektet støttes også av andre organisasjoner, inkludert British Broadcasting Corporation, Micro:bit Foundation, IT and Learning Board, Engineer the Future, Coding Pirates, DigiPippi, og BUPL.

Kommentarer