Siste PC-produsent i Tyskland forsvinner - Elektronikknett
fujitsu-Primergy
Fabrikken som legger ned produserer servere og PCer under varemerket Fujitsu Primergy. Foto: Fujitsu

Siste PC-produsent i Tyskland forsvinner

Det siste produksjonsanlegget for PCer og servere i Tyskland skal legges ned; datamaskinfabrikken til det japanske Fujitsu-konsernet i Augsburg (Bayern). Selskapet har annonsert at det vil stenge produksjonen innen 2020. Alle 1500 jobber i datterselskapet vil bli påvirket.

Lukkingen av Augsburg-anlegget er en del av en omfattende restrukturering av gruppen som inkluderer en teknologisk fokusendring til kunstig intelligens (AI), Blockchain og bransjespesifikke løsninger, forklarer selskapet i en pressemelding. Utvikling, produksjon og logistikk vil bli flyttet til Japan.

På fabrikken produserer selskapet hovedsakelig PCer, nettbrett og minnesystemer under merkevaren Fujitsu Primergy. I tillegg til PC-produksjon er Augsburg-anlegget globalt ansvarlig for produksjon av Fujitsu Primergy-servere basert på x86-prosessorer.

For tiden produseres opptil 21.000 enheter (12.000 klientdatamaskiner, 950 server/lagringssystemer, 50 rack og 8000 systemkort) hver dag og rundt 2500 nye konfigurasjoner og modifikasjoner implementeres hver uke. Ifølge Fujitsu-nettstedet betraktes produksjonsstedet som «et godt eksempel på fleksibilitet».

Foruten ansatte i Augsburg skal også ca 300 stillinger på andre tyske steder bli kuttet. Fujitsu sa at de vil gjennomføre avskjedigelsene med en sosial plan.

Kommentarer