Radiocrafts lanserer verdens første Wize-kompatible RF-modul - Elektronikknett
RC1701HP-WIZE

Radiocrafts lanserer verdens første Wize-kompatible RF-modul

Radiocrafts nye 169 MHz RF-modul, RC1701HP-WIZE, er utviklet i nært samarbeid med Wize Alliance og er den første standard RF-modulen som er Wize-kompatibel.

Selskapet melder i dag at de lanserer en ny RF-modul som er kompatibel med den nye Wize-protokollen som er spesifisert av Wize Alliance og basert på Wireless M-Bus. RC1701HP-WIZE-modulen skal gi den komplette kommunikasjonsprotokollen for den nye LPWAN-løsningen som opererer på 169 MHz.

Wize-radioprotokollen er et nytt industriinitiativ for Industrial IoT for å møte utfordringen med stor arealdekning mens du forbinder «vanskelig å nå»-enheter der det ikke kan etableres en god siktlinje. For å nå dette målet er nettverket basert på 169 MHz bærefrekvens, en mye lavere frekvens enn brukt i andre LPWAN-nettverk, kombinert med ekte smalbåndsteknologi.

– Radiocrafts har vært en pioner i radiomoduler som opererer på 169 MHz, og var en viktig bidragsyter når den ble standardisert i Wireless M-Bus. Radiocrafts ble med i Wize Alliance som en av de første medlemmene, og er nå glad for å være det første selskapet som annonserer en Wize-radiomodul, sier Peder Martin Evjen, administrerende direktør i Radiocrafts.

169 MHz skal ha en betydelig fordel i forhold til andre lisensfrie bånd som bruker høyere frekvenser. De fysiske egenskapene til den nedre driftsfrekvensen sikrer at radiobølgene når lenger, og har også bedre penetrasjon i bygninger og «vanskelige å nå»-steder. RC1701HP-WIZE har en rekkevidde på mer enn 5 km LOS (Line of Sight), og en dekningsradius på 1-2 km, selv i tette byområder.

Den nye RC1701HP-WIZE er en kompakt overflatemonteringsmodul med målene 12,7 x 25,4 mm, og leveres i tape og rull. Prøver og utviklingssett er tilgjengelig i fjerde kvartal 2018.

Kommentarer