Nytt rekordnivå for IoT-moduler - Elektronikknett
iot

Nytt rekordnivå for IoT-moduler

Berg Insight anslår at leverte mobile IoT-moduler økte globalt med 76 prosent i 2017, til et nytt rekordnivå på 237 millioner. Mye av årsaken var eksepsjonell volumvekst i Kina.

Frem til 2023 forventes forsendelser av cellulære IoT-enheter å vokse med en sammensatt årlig vekstrate (CAGR) på 23,2 prosent, til 1,1 milliarder enheter. 3GPP-standardene for LTE - Cat 1, Cat M, og NB-IoT vil bidra vesentlig til veksten de neste fem årene, mener analyseselskapet. Disse nye standardene er utformet for å være mindre komplekse for å begrense strømforbruket og er priset mer gunstig for å adressere massemarkedet.

Resultatene fra Berg Insights vurdering av IoT-modulleverandørmarrkedet viser at de tre største modulleverandørene har 46 prosent av markedet målt i inntekter.

– Årlige inntekter for de tre største markedsaktørene Sierra Wireless, Gemalto og Telit økte med 6,9 prosent til 1,17 milliarder dollar, med en total markedsverdi på rundt 2,5 milliarder dollar, sier Sebastian Hellström, IoT-analytiker hos Berg Insight. Sierra Wireless leder i omsetning av IoT-moduler, etterfulgt av Gemalto og Telit. SIMCom Wireless ligger øverst når det gjelder levert volum, men er bare på fjerde plass i omsetning. Quectel er nummer to i volum og på femte plass omsetning.

I Kina har det vært en betydelig aktivitet med sammenslåinger og oppkjøp de siste årene. ZTE skilte ut sin cellulære IoT-virksomhet til Gosuncn i 2016 og 2017. Samtidig ble Sunsea AIoT en ny stor markedsaktør gjennom oppkjøp av Longsung og SIMCom. Selv om det har vært noe konsolidering blant de større leverandørene, vokser den lange halen av selskaper i markedet for cellulære IoT-moduler. En rekke nye aktører har kommet på markedet, spesielt i NB-IoT segmentet. Eksempler her er Nordic Semiconductor, Foxconn og WNC.

Kommentarer