Nytt rekordkvartal for Data Respons - Elektronikknett
Kenneth Ragnvaldsen, Data Respons ASA
Kenneth Ragnvaldsen, Data Respons ASA, kan glede seg over en omsetning som har passert milliarden så langt, og et rekordkvartal.

Nytt rekordkvartal for Data Respons

Etter ni måneder har Data Respons passert milliarden i omsetning, og melder i dag om rekordkvartal, igjen.

ww– Vi har lagt nok et rekord kvartal bak oss og passerte milliarden i omsetning på årets første ni måneder. Vi vokser i alle geografiske markeder drevet av de store trendene som tingenes internett (IoT) og det digitale racet som påvirker i nær sagt alle industrier, sier Kenneth Ragnvaldsen, CEO i Data Respons ASA.

Konsernets driftsinntekter for tredje kvartal ble 341,8 millioner kroner (283,3), en vekst på 21 prosent. EBITDA ble 34,2 millioner (24,1) og EBIT var 29,8 millioner (21,0). Resultatet for perioden var på 18,9 millioner kroner (13,5) og EPS ble på 0,32 kroner (0,25). Kontantstrøm fra driften ble på 3,1 millioner kroner (13,9) i kvartalet.

Konsernets driftsinntekter for de ni første månedene ble 1 051,3 millioner kroner (888,3), en vekst på 18 prosent. EBITDA ble 98,2 millioner (71,4) og EBIT var 81,9 millioner (62,4). Kontantstrøm fra drift ble 9,2 millioner kroner (45,0).

Sterk utviklingsvekst
– Segmentet R&D Services fortsetter den sterke utviklingen med en vekst på hele 45 prosent i tredje kvartal, hvorav 27 prosent er organisk. Selskaper på tvers av alle industrier ønsker å utvikle smarte, tilkoblede og digitale løsninger for å forbedre sine produkter. Det økende behovet for datakompetanse gir også stor konkurranse om de beste ingeniørene. For oss er den organiske veksten en viktig bekreftelse på at vi har klart å skape en attraktiv teknologibedrift som tiltrekker seg de beste talentene. Tilliten våre kunder viser oss er til syvende og sist basert på nettopp det – et sterkt kompetansemiljø, sier Kenneth Ragnvaldsen, CEO i Data Respons ASA i en melding torsdag.

Tyskland vokser
– Vi har de siste årene styrket vår tilstedeværelse i Tyskland, det desidert største industrielle markedet i Europa. Nylig gjennomførte vi oppkjøpet av to nye teknologiselskaper med til sammen 125 medarbeidere i Leipzig. Selskapene er ledende nisjeleverandører av spesialisttjenester og programvareteknologi spesielt rettet mot «Connected Car» løsninger, tingenes internett, mobile tjenester og «embedded»-applikasjoner. De deler den samme kulturen, teknologiprofilen og lidenskapen for å utvikle innovative løsninger som oss. Jeg er glad for å ønske IT SONIX og XPURE velkommen til Data Respons familien, sier Ragnvaldsen

Vi fortsette
– Årets første ni måneder ga rekordhøy omsetning og lønnsomhet. Markedsutsiktene er attraktive og vi ser muligheter i de fleste av våre nøkkelmarkeder. Data Respons søker å fortsette veksten gjennom en kombinasjon av god organisk utvikling og utvalgte oppkjøp i Norden og Tyskland for å styrke vår posisjon som en komplett teknologipartner for fremtidsrettede industri- og teknologibedrifter. Da vi passerte 1 milliard kroner i omsetning i 2016, satte vi oss et mål om å nå 2 milliarder innen 2020. Jeg er veldig fornøyd med at vi er på god vei til å nå dette målet, avslutter Ragnvaldsen.

Kommentarer