Ny sensorfamilie overvåker temperaturer på flere steder - Elektronikknett
Microchip_EMC181

Ny sensorfamilie overvåker temperaturer på flere steder

Microchip lanserer fem nye 1,8V temperatursensorer, inkludert industriens minste femkanals temperatursensor med standard pinneavstand.

EMC181x temperatursensorfamilie introduserer også rapportering av endringsrate for systemtemperaturen, en egenskap som gir avansert varsel om hvordan temperaturen i et system varierer.

Temperatursensoren skal gjøre det mulig å redusere effektforbruk og senke systemspenningen i applikasjoner som Tingenes Internett (IoT) og personlige databehandlingsenheter, der temperaturmålinger er viktig for funksjonaliteten.

Overvåking av temperatur på flere steder med en enkelt, integrert temperatursensor, reduserer kortkompleksitet og forenkler design.

Temperatursensorfamilien EMC181x tilbyr forskjellige fjernmålingskanaler med 1,8V drift, som kan tilpasses ulike designbehov, med mulighet for to til fem kanaler. Familien er ideell for applikasjoner som skal migreres fra 3,3V systemer til strømskinner med lavere spenning,  slik som batteridrevne IoT-applikasjoner, personlige databehandlingsenheter, Field-Programmable Gate Arrays (FPGA) og Graphics Processing Units (GPUs). I tillegg er EMC181x familien register- og spenningskompatible med Microchips populære 3,3V EMC14xx temperatursensorer, noe som gjør overgang til 1,8V både testbart og oppnåelig. Med den tre-kanals sensoren tilgjengelig i en 8-pinns 2 x 2 mm pakke og den fem-kanals versjonen i en 10-pinns 2 x 2,5 mm pakke, kan sensorene også bidra til å redusere antallet komponenter som trengs for fjernovervåking av temperatur.

Med evnen til å måle hvor fort systemets temperatur endrer seg, blir EMC181x komponentene de første i industrien som kan tilby todimensjonal temperaturmåling. I tillegg til å rapportere den vanlige temperaturverdien,  varsler denne funksjonen kundene om temperaturendringer i systemet, og deler data som kan bidra til å regulere applikasjonene bedre.

Systemet er ideelt i systemer med lukket styresløyfe og andre applikasjoner som bruker lavere forsyningsspenninger, og ivaretar tidlig varsling av stigende eller fallende temperaturer, noe som kan hjelpe til å beskytte mot potensiell systemsvikt.

Ved 1,8V, er den flerkanals sensorfamilien EMC181x kompatibel med Microchips lavspennings- og laveffekt mikrokontrollere.

Evalueringskortet ADM00773 har det nødvendige for å demonstrere den 1,8V trekanals, totråds temperatursensoren EMC1833 og gir funksjonell innsikt i de andre medlemmene i EMC181xx familien. Det ivaretar også evaluering av programmerbare funksjoner som endringshastighet, grenseverdier for temperaturalarmer og Resistance Error Correction (REC), i tillegg til å ivareta eksterne temperaturmålinger og datalogging.  Evalueringskortet kan koples til en PC via et USB grensesnittkort og leveres med Microchip Thermal Management Software Graphical User Interface (GUI).

Selskapet opplyser at EMC181x familien, som består av fem komponenter, er alle tilgjengelig umiddelbart for prøve- og volumproduksjon.

Kommentarer