Mascot med ny lader for bly- og litium-batterier - Elektronikknett
Mascot_3743

Mascot med ny lader for bly- og litium-batterier

En ny lader fra Mascot er utstyrt med mikrokontroller med smart ladelogikk som skal maksimere battericellenes ytelse. Den er også godkjent for medisinske anvendelser.

Den norske strømforsyningsleverandøren Mascot introduserer modell 3743, en «ultrafleksibel» lader for bly- og litiumbatterier. 3743 bruker en tretrinns ladeprofil med en mikrokontroller for å maksimere batteriets ytelse for et bredt spekter av batterityper, inklusive bly og litium. Den nye laderen er også i stand til å vekke dypt utladede batterier og foreta mykstart-opplading med lav strøm til spenningen er normalisert.

Laderen skal passe til et bredt spekter av applikasjoner fra medisin til forbruker. Modell 3743 er medisinsk sertifisert i henhold til EN 60601-1 utgave 3.1. Det er også UL-godkjent og CE merket og oppfyller de nyeste kravene i DoE og CEC. Fem standardversjoner er i utgangspunktet tilgjengelige; 3-4-7 celler for li-Ion batterier og 12V og 24V blybatterier. Flere spenningsversjoner kommer.

Alternative ladere som terminerer ladningen ved batteriets spenningsnivå kan redusere ladetiden, men vil ikke kunne topplade batteriet. En 3-trinns ladekontroll med strømdeteksjon som ladestopp sikrer full ladning av battericellene. Først lades hver celle fullt opp for deretter å gå over i en sluttfase for topplading. Dette sikrer at batteriet yter maksimalt når det er i bruk.

En 3-farget lysdiodeindikator viser ladestatus, feil eller standby. Andre tilpasninger gjøres på forespørsel.

Noen spesifikasjoner:

  • Utgangseffekt: 6W (1-celle) opp til 18W (14-celler Li-Ion) og 1,5A (6V bly)
  • Strømforbruk på tomgang ≤ 0,5W
  • Inngangsspenning: 90 – 264VAC
  • Vekking og mykstart-lading med lav strøm til spenningen er normalisert for dypt utladede Batterier
  • NTC input for batteritemperaturstyring er tilgjengelig på forespørsel
  • Feilindikasjon (LED) for polvending. Kortslutning, lading av batterier med lavere volt og utløp av sikkerhetstimer

Kommentarer