Kompakt LoRa gateway-modul - Elektronikknett
Murata_LoRa-Gateway

Kompakt LoRa gateway-modul

electronica 2018: Murata lanserer en kompakt, høyt integrert LoRa gateway-modul med åtte kanaler.

Lanseringen omfatter to modeller: LBAA0ZZ1QM for det amerikanske markedet (ISM-bånd) og LBAA0ZZ1TY for Europa. LoRa Pico Gateway er en 14-polet metallskjermet modul med åtte kanaler, måler 55,0 mm x 21,0 mm x 3,4 mm og antas å være verdens minste LoRaWAN gateway-modul. Utformet som en enkel substrat lavkostmodul som skal sørge for raskt oppsett av LoRa-radiolinker med lav datahastighet, har modulen en Semtech SX1308-transceiver-konsentrator som er i stand til å håndtere pakker fra mange eksternt spredte endepunkter, to Semtech SX1257 integrert RF frontend I/Q-transceivere og en STMicroElectronics STM32F401 Arm Cortex M4 mikrokontroller. En SkyWorks RF front-end multibrikkemodul sørger for antenne-matching, mottaker forforsterker og sendefunksjon for siste trinn.

Mikrokontrolleren sørger for videresending av pakker, kommunikasjon med programvertskontrolleren og håndterer modulens strømstyringsfunksjoner. Pakkevideresenderen håndterer toveiskommunikasjon av pakker mellom et sluttpunkt og nettverksserveren mens vertsdriveren etablerer en USB CDC-virtuell port for å kommunisere med vertsgatewayens applikasjonsprosessor. Alternativt kan modulens UART-port brukes til kommunikasjon med gatewayens vert. Mikrokontrollerens fastvare tar også vare på strømstyringen, spesielt når du bruker en USB-port, ved å begrense strømforbruket for nedstrømskommunikasjon innenfor det maksimale strømbudsjettet på 500 mA.

LoRa-nettverket skal, i følge produsenten, gi en kommunikasjonsinfrastruktur med lav pris for kommunikasjon med tusenvis av sluttpunkter. Eksempler på anvendelser inkluderer måleravlesning, smart landbruk og industrielle IoT-applikasjoner.

Besøkende til electronica fra 13. til 16. november 2018 kan se modulen på Muratas stand i Hall C4.

Kommentarer