Jotron selger Phontech-porteføljen - Elektronikknett
Berdal_Dalstol
Merete Berdal, administrerende direktør i Jotron and Kenneth Dastol, CEO, Zenitel, er begge fornøyd med avtalen. Ikke minst fordi den er lokal og 26 ansatte får en ny, men kort reisevei. Foto: Jotron.

Jotron selger Phontech-porteføljen

Jotron i Skoppum, Vestfold, har inngått en kontrakt for å selge Phontech-porteføljen til en annen lokal bedrift, Zenitel. Porteføljen består av intercom og skipskommunikasjon (public address og general alarm – PAGA)-løsninger for maritim- og olje og gass-markeder.

Før helgen ble det kjent at Jotron velger å selge ut Phontech-produktene til Zenitel. I følge Jotron er årsaken at Air Traffic Control (ATC)-markedet har utviklet seg raskt de siste årene, og de er involvert i flere globale prosjekter. Kjerneteknologien og produktene i ATC-radio, opptakere, GMDSS og AIS-sikkerhet er der Jotron vil øke sitt fremtidige fokus.

Phontech-porteføljen er for tiden integrert i Jotron, og transaksjonen vil bli strukturert som en produktsalgsavtale.

Merete Berdal, administrerende direktør i Jotron er fornøyd med denne avtalen. – Som et resultat av etterspørselen i vekst i ATC-markedet, og for å opprettholde et verdensledende selskap for maritime sikkerhetsprodukter, bestemte Jotron seg for å se etter en ny eier til vår Phontech-portefølje. Zenitel (i Horten) er det naturlige valget. Vi tror Horten får en enda sterkere posisjon ved å kombinere to store Intercom- og PAGA-leverandører til en verdensledende aktør, sier Merete Berdal.

– Phontech er en dynamisk og fleksibel organisasjon, spesialisert på Intercom og PAGA løsninger til maritim- og olje og gass-markeder. Dette strategiske oppkjøpet vil styrke Zenitels posisjon som verdensomspennende markedsleder for intelligente kritiske kommunikasjonsløsninger i maritim industri, sier Kenneth Dastol, administrerende direktør i Zenitel.

Begge parter forventer at kontrakten er ferdigstilt innen utgangen av 2018.

Kommentarer