IoT grensesnitt for klimakontroll - Elektronikknett
Rittal-IoT

IoT grensesnitt for klimakontroll

Rittal lanserer et nytt IoT-grensesnitt som skal gi optimal integrering av kjøleaggregat i Industry 4.0 applikasjoner. Dette muliggjør kontinuerlig kommunikasjon fra sensoren til skyen, samt tilkobling til overordnet overvåkings- eller energistyringssystem.

Så langt har det bare vært praktisk mulig å registrere driftstimer og gjeldende temperatur inne i kapslingen. Men med enheter som de nye Rittal Blue e+ kjøleaggregatene, kan en rekke verdier og annen informasjon måles og registreres, forklarer produsenten i en pressemelding. Dette inkluderer temperaturene innenfor og utenfor kapslingen, fordamperen og kondensatortemperaturen og, ved behov, data fra ytterligere sensorer plassert inne i kapslingen. I stedet for en enkel måling av driftstimer registreres driftstider for kompressoren og intern og ekstern vifte separat. Det er også systemmeldinger, kapasitetsutnyttelsesdata og oppdatert informasjon om parametere.

For å skape merverdi fra den store datamengden, må informasjonen være tilgjengelig for et overordnet system. Med sitt nye IoT-grensesnitt tilbyr Rittal jevn kommunikasjon av data. Det gjør Blue e+ kjøleaggregat til IoT-kompatible enheter.

Protokollene som støttes er OPC-UA, Profinet, SNMP, Modbus og CANopen. Antall støttede protokoller gjør det mulig å koble til overordnet overvåkings- eller energiledelsessystemer i nesten alle tilfeller. Data fra kjøleenhetene er da tilgjengelig i disse systemene. Du kan også angi parametere og konfigurere innstillinger via IoT-grensesnittet.

Informasjonen fra enhetene kan også brukes til et bredt spekter av analyser. Kommunikasjonsfunksjonene som er tilgjengelige via det nye IoT-grensesnittet, tillater integrering av klimastyringsløsninger i IoT-applikasjoner, og baner vei for nye applikasjoner og smarte service løsninger.

IoT-grensesnittet kan enten monteres på en DIN-skinne eller direkte på kjøleenhetene.

Kommentarer