Helt ny funksjonsgenerator fra Tektronix - Elektronikknett
TEK-AFG31000_3D

Helt ny funksjonsgenerator fra Tektronix

Den nye AFG31000 serien fra Tektronix lover å være fullpakket med innovasjoner som genererer testsignaler for utviklere og forskere hurtig og enkelt.

Tektronix har lansert en serie nye arbitrære funksjonsgenerator (AFG), AFG31000. Med et helt nytt design, kommer AFG31000 med en rekke «først i markedet»-innovasjoner med blant annet produktsegmentets største berøringsskjerm, med nytt brukergrensesnitt som vil hjelpe utviklere og ingeniører til å generere sine signaler hurtigere og enklere for validering, karakterisering, debugging og feilsøking.

På tross av viktigheten innen test og en rekke andre områder, har arbitrærgeneratorene ligget bak når det gjelder brukervennlighet, skjermstørrelse, presentasjon og andre begrensninger som har gjort dem vanskelige å håndtere. I tillegg har tradisjonelle AFG’er manglet dypt minne og programmeringskapasitet. Ved å adressere disse problemene, representerer AFG31000 den første av neste generasjons arbitrærgeneratorer med funksjonalitet og kapasitet som ikke er tilgjengelig i dagens marked, heter det fra Tektronix.

Setter ny AFG standard
AFG31000 serien har en 9 tommer stor kapasitiv berøringsskjerm, den største som finnes på AFG’er, og som lar brukeren se alle relevante settinger og parametere på en enkelt skjerm og med visning av grunnmenyer direkte. Tilsvarende andre moderne berøringsbaserte smartenheter, kan brukeren nå peke og sveipe for enkelt å velge, søke, lokalisere og endre menyvalg og settinger. Det intuitive brukergrensesnittet sparer brukeren for verdifull tid med sin enkelhet og ved at læreprosessen for å operere instrumentet er mye kortere.

Ny InstaView funksjon
Tradisjonelle AFG’er har 50 Ohm impedans, på tross av at de fleste enheter som testes (DUT) ikke er 50 Ohm. Dette misforholdet resulterer i en ubalanse mellom signalet og testobjektet. Den nye patenterte InstaView-funksjonaliteten adresserer dette problemet ved å monitorere og vise signalet ute på testobjektet, uten at man må koble til kabler eller måleinstrumenter. Signalet i displayet reagerer umiddelbart på endringene i frekvens, amplitude, fasong og testobjektets impedans, som igjen sparer testtid og øker påliteligheten.

TEK-ArbBuilder Det nye ArbBuilder-verktøyet i AFG31000 gjør det mulig å lage og redigere arbitrære bølgeformer direkte på instrumentet.

Programmerbar bølgeformsekvensering
I tillegg til tradisjonelle AFG brukermodus, tilbyr AFG31000-serien Advanced eller sekvensiell modus. I Advanced modus er instrumentets minnedybde opptil 128M punkter (16M standard) pr. kanal, som kan segmenteres i opptil 256 områder, og brukeren kan dra og flytte lange bølgeformer, eller gjenta bølgeformer i sekvenseringen, samt definere hvordan de skal sendes ut. Sammenlignet med arbitrære signalgeneratorer (AWG), reduserer AFG31000 instrumentkostnaden med så mye som 90 prosent.

Sparer tid
Ved å utnytte den store kapasitive skjermen, gjør det nye ArbBuilder-verktøyet i AFG31000 det mulig å lage og redigere arbitrære bølgeformer direkte på instrumentet, uten å gå veien via PC og overføre signalet til instrumentet. For brukere som ønsker å reprodusere signaler fanget på et oscilloskop, kan de lagre signalet i .csv-format og benytte ArbBuilder for å laste dem direkte inn i AFG31000.

Den nye serien kommer i varianter med 1- eller 2-kanals konfigurasjoner og gir 14-bit vertikal oppløsning, sammen med 250 MSa/s, 1 GSa/s eller 2 GSa/s sample rate. I tillegg, i tradisjonelt AFG modus, kan brukere endre frekvens uten å tenke på kurveform lengde eller sample rate. Amplitude-området på utgangene er 1 mVP-P til 10 VP-P i 50 Ω last.

Kommentarer