Forlenger batterilevetiden - Elektronikknett
Microchip med effektbesparende regulator

Forlenger batterilevetiden

Lineær LDO-regulator med ultra-lav tomgangsstrøm skal kunne forlenge batterilevetiden i bærbare enheter opp til fire ganger.

Microchip lanserer en lineær Low Dropout (LDO) regulator som forlenger batterilevetiden i bærbare enheter opp til fire ganger lenger enn tradisjonelle LDOer med ultra-lav tomgangsstrøm (Iq). Med en ultra-lav Iq på 250 nanoampere (nA) i forhold til rundt 1 uA for tradisjonelle komponenter, reduserer MCP1811 LDO tomgangsstrømmen for å kunne spare batterilevetid, og dermed spare sluttbrukerne for å måtte lade opp eller bytte batterier så ofte. Det minimaliserte effektforbruket gjør at bærbare elektroniske enheter kan fungere i månedsvis, eller til og med over flere år, på ett enkelt batteri.

Den 250 nA ultra-lave tomgangsstrømmen reduserer effektforbruket i ulike applikasjoner ved å minimalisere strømmen i standby- eller nedkoplet modus, og er dermed perfekt egnet for IoT- og batteridrevne applikasjoner slik som kroppsnær elektronikk, fjernstyrte dingser og høreapparater. 

Det er spesielt viktig å redusere standby effektforbruk i fjernstyrte, batteridrevne sensornoder, der utskifting av batterier er vanskelig, og det er krav til høy driftslevetid. 

MCP1811 er tilgjengelig i pakkestørrelser helt ned til 1 x 1 millimeter (mm), og bruker dermed minimalt med kortplass, slik at den møter behovene innen dagens kompakte elektronikkdesign. Avhengig av anvendelsen og antall LDO, kan utviklerne dra nytte av den ekstra kortplassen ved å implementere et større batteri, som igjen gir økt batterilevetid. 

En annen fordel ved MCP1811 er raskere  lastlinje- og transientrespons, sammenlignet med andre LDOer med ultra-lav Iq. Raskere responstider kan akselerere oppvåkningstiden i enheter som overvåkingskretser eller sensorer, som krever øyeblikkelig oppmerksomhet.  Raskere transientrespons kan hjelpe utviklerne til å unngå utkoblingstiltak for underspenning og overspenning ved bruk i følsomme applikasjoner der transientspikere kan føre til katastrofale resultater.