Første akseleratorkort fra Xilinx - Elektronikknett
alveo

Første akseleratorkort fra Xilinx

FPGA er populære som akseleratorer i datasentre, men så langt har Xilinx’ kunder designet kortene selv. Nå slipper selskapet sitt første egne produkt; Alveo. Selv kaller de det for verdens raskeste datasenter- og AI akseleratorkort.

Bruksområdene er vanlige og handler omå  akselerere maskinlæring, videobehandling, medisinsk teknologi og dataanalyse i datasentre.

Ytelsesmessig skal Alveo U250 være 20 ganger bedre enn en serverprosessor. Ser man på et program som krever respons innen to millisekunder, er den fire ganger bedre sammenlignet med en grafikkprosessor.

Kortene er basert på FPGAer i Ultrascale+ på 16 nm. Alveo U200 har 892.000 oppslagstabeller og 5.867 DSP-blokker, noe som gir 18,6 TOPS målt som INT8. U250 har 1.341.000 oppslagstabeller og 11.508 DSP-blokker, noe som gir 33,3 TOPS. DDR-minnebåndbredden er 77 Gbyte / s. Begge kortene trekker 225W.

De nye kortene støttes i utgangspunktet av de 14 partnerne som utviklet algoritmer, inkludert Algo-Logic Systems, Bigstream, BlackLynx, CTAccel, Falcon Computing, Maxeler Technologies, Mipsology, NGCodec, Skreens, SumUp Analytics, Titan ICs, Vitesse data, VYUsync og Xelera.

Blant serverprodusenter med støtte for kortene er Dell EMC, Fujitsu og IBM.

Prisen starter på 8.995 dollar.

Kommentarer