Det nærmer seg messe - Elektronikknett
Fra electronica 2016

Det nærmer seg messe

Electronica 2018: Som vanlig på denne tiden, annethvert år, gjøres de siste forberedelser til verdens største elektronikkmesse, electronica i München. Følg oss for siste nytt!

Igjen setter arrangørene rekord – årets messe blir den største noensinne med over 3000 selskaper fordelt på 17 haller, i tillegg til 13 forum og fire parallelle konferanser. 

Her på Elektronikknett vil vi i tiden fremover følge opp med nyhetsdrypp og forhåndsomtaler frem til electronica 2018 åpner 13. november.

Man kan trygt si at IoT-bølgen har gitt en skikkelig driv i markedet, her hjemme som internasjonalt. Det vil også electronica 2018 være preget av. Intelligente, tilkoplede systemer på alle nivå vil være tema for brorparten av utstillerne, vil vi tro. Og merk, knapt noe selskap kan være bekjent av å presentere noe uten å samtidig snakke om sikkerhet.

For ti år siden var sikkerhetskritiske og trygge design noe kun de mest avanserte leverandørene og brukerne snakket om; atomkraftverk, flyindustri, forsvar. Med alt fra intelligente husholdningsapparater til selvkjørende biler, smarte byer og smarte fabrikker á la Industri 4.0 er risiko for datainnbrudd, trygghet og pålitelighet noe alle som produserer tilkoplede systemer må ta hensyn til.

Som vanlig legger electronica opp til nettverking også de besøkende imellom, via den klassiske Matchmaking-tjenesten, samt et nytt verktøy kalt electronica Connect. For å nevne noen. Messen tar også et visst samfunnsmessig grep, gjennom nye formater som electronica Experience og IMPACT – Design for a cause, som vil se på den fremtidige innflytelsen elektronikk vil ha på miljø og medisin, gjennom pitcher, presentasjoner og diskusjonspaneler.

Og så har vi ”nettverksvisjonæren” Jeremy Rifkin som skal åpne hele ballet. I sine arbeider “The End of Work,” “The Third Industrial Revolution” og “The Zero Marginal Cost Society,” identifiserte den amerikanske sosialteoretikeren ikke bare dagens utvikling i økonomi og samfunn på et tidlig stadium, han gikk også inn på det globale nettverket av industrielle og sosiale prosesser i “Supergrid.” Jeremy Rifkin holder åpningsforedraget om kvelden, mandag 12. november, og vil i tillegg åpne den nye electronica Experience med en tale tirsdag 13. november.

God tur til alle som skal til München – kanskje vi sees der!

Kommentarer