Data Respons styrker posisjon i Tyskland og kjøper to selskaper - Elektronikknett
Data Respons Kenneth Red
– Med dette kjøpet forsterker vi vår kompetanse, bransjekunnskap og kundestruktur innen noen av verdens mest dynamiske og R&D-intensive bransjer, sier Kenneth Ragnvaldsen i Data Respons ASA.

Data Respons styrker posisjon i Tyskland og kjøper to selskaper

Data Respons ASA har inngått en avtale om å kjøpe 100 prosent av aksjene i IT Sonix GmbH og XPURE GmbH, to utviklingsselskaper (R&D-services) med til sammen 125 medarbeidere lokalisert i Leipzig.

Selskapene er nisjeleverandører av spesialisttjenester og programvareteknologi (Java, «Embedded», Cloud, Data Sience (AI) og agile UXUI) spesielt rettet mot «Connected Car»-løsninger, tingenes internett, mobile tjenester og «embedded»-applikasjoner.

– Med dette kjøpet fortsetter vi å styrke vår tilstedeværelse i Tyskland, det desidert største industrielle markedet i Europa, og derfor et strategisk viktig marked for Data Respons. Vi forsterker også vår kompetanse signifikant, bransjekunnskap og kundestruktur innen noen av verdens mest dynamiske og R&D-intensive bransjer. Selskapene er dypt involvert i den digitale transisjonen til flere av Tysklands ledende bilmerker.

Spesialistkompetansen til IT Sonix og XPURE vil gi klare operasjonelle synergier både på kompetanse og kundebase og styrker Data Respons' posisjon som en komplett teknologipartner for industriell digitalisering, IoT og smarte «embedded» løsninger i Tyskland, sier Kenneth Ragnvaldsen, CEO i Data Respons.

– Vi ser virkelig frem til å slå oss sammen med Data Respons. Selskapet har mange likhetstrekk med vår teknologiprofil og kultur. Begge selskapene utvikler fremtidens teknologiløsninger i tett samarbeid med sine kunder. Vi rekrutterer bare de beste talentene og satser på spesialister som drives av interessen for ny teknologi og er vant til å prestere og utvikle komplekse løsninger. Vi har et nært og langsiktig samarbeid med universitetene i Leipzig og Halle/Wittenberg, noe som er viktig også for resten av Data Respons. Når vi går sammen vil vi være rustet til å ta enda flere innovative og spennende prosjekter, uttaler administrerende direktør Andreas Lassmann i IT Sonix/XPURE.

Kommentarer