AVR-mikrokontrollere nå med beta-støtte i MPLAB X - Elektronikknett
MPLAB_X
Foto/skjermdump: Microchip.com

AVR-mikrokontrollere nå med beta-støtte i MPLAB X

Microchip har lansert MPLAB X Integrated Development Environment (IDE) versjon 5.05 med beta støtte for de fleste AVR mikrokontrollere (MCUer).

Denne versjonen gjør at designere som tradisjonelt har brukt PIC mikrokontrollere (MCU) utviklet med økosystemet MPLAB, er i stand til å evaluere og integrere AVR MCUer i sine applikasjoner på en enkel måte. Støtte for flere AVR MCUer og andre forbedringer vil bli tilført i fremtidige versjoner av MPLAB. Støtte for AVR vil kontinuerlig legges til i Atmel Studio 7 og Atmel START for nåværende og fremtidige AVR-komponenter.

MPLAB X IDE versjon 5.05 er plattformuavhengig og skalerbar med kompatibilitet for Windows, MacOS og Linux operativsystemer.

Verktøykjeden er også blitt styrket med støtte for Microchips kodekonfigureringsverktøy, MPLAB Code Configurator (MCC), som gjør det enkelt for utviklere å konfigurere programvarekomponenter og enhetsoppsett, slik som klokker, periferikretser og pinneutlegg, med verktøyets menydrevne grensesnitt. MCC kan også generere kode for spesifikke utviklingskort, slik som Microchips Curiosity ATMega4809 Nano (DM320115) utviklingskort og eksisterende AVR Xplained utviklingskort.

Flere kompilatorvalg og muligheter for debuggere/programmerere er også tilgjengelig under kompilering og programmering av AVR MCUer ved bruk av MPLAB X IDE 5.05. Kompilatorvalg inkluderer AVR MCU GNU Compiler Collection (GCC) eller MPLAB XC8 C Compiler, som gir utviklere ekstra avanserte programvareoptimaliseringsteknikker for å redusere kodestørrelsen. Designere kan også akselerere debugging og programmering ved bruk av MPLAB PICkit 4 programmerer-/debuggingsverktøy eller det nylig lanserte MPLAB Snap programmerer/debuggingsverktøy.

De fleste utviklingskort som er tilgjengelige for å evaluere og programmere AVR MCUer støttes av økosystemet MPLAB og MCC. Xplained utviklingskort er kompatible med START og er nå også kompatible med MPLAB X IDE. Denne plattformen inkluderer en integrert programmerer/debugger og krever ikke noe ekstra maskinvare for å komme i gang.

MPLAB X IDE versjon 5.05, MPLAB XC8 C Compiler og AVR MCU GCC er tilgjengelig kostnadsfritt på Microchips nettsider. MPLAB PICkit 4 (PG164140), MPLAB Snap (PG164100)  og ATmega4809 Curiosity Nano board (DM320115) er tilgjengelig nå, får vi vite.

En video som beskriver bruk av MPLAB X med AVR kan sees her: www.microchip.com/mplab/mplab-x-ide

Kommentarer