Vil sertifisere industriell IoT-kryptografi - Elektronikknett
Xware-Platform_640x480

Vil sertifisere industriell IoT-kryptografi

Express Logic setter i gang FIPS 140-2 sertifiseringstiltak for krypteringsbiblioteket i deres X-Ware IoT Platform. 

Express Logic, som leverer den omfattende IoT-plattformen X-Ware IoT Platform, basert på sanntidsoperativsystemet (RTOS) ThreadX, har slått seg sammen med et av verdens ledende sikkerhetslaboratorier, atsec information security, for å gjennomføre design og implementering av X-Ware IoT Platforms NetX Crypto biblioteker for samsvar med kryptografistandardene i Federal Information Processing Standards (FIPS) 140-2.

Sertifiseringsmyndigheten for dette tiltaket, National Institute of Standards and Technology (NIST), utga publikasjonsserien FIPS 140 i mai 2001 for å tilpasse kravene og stanadardene for kryptografimoduler som inkluderer både maskinvare- og programvarekomponenter.

– Med en forventning om mer enn 20 milliarder IoT-enheter innen 2020, er sikkerhet blitt den største bekymringen for bedrifter som utvikler innvevde systemer. For å håndtere disse bekymringene, har Express Logic etablert seg som en leder innen trygghet og sikkerhet i IoT-markedet, med sin industri-klasse tilnærming, inkludert forhåndssertifisering etter SIL 4 og ASIL D sikkerhetsstandarder, og EAL4+ sikkerhetssertifisering for X-Ware IoT SC, TLS/DTL, og IPsec sikkerhetsprotokoller og –standarder. Sertifiseringstiltaket mot FIPS 140-2 representerer et annet betydelig steg fremover, med fokus direkte på den innvevde industriens behov for IoT-sikkerhet, skriver Express Logic i en pressemelding.