Vil ha mer FoU på kraftelektronikk - Elektronikknett
COSEL-opens-new-R&D-innovation-center-web

Vil ha mer FoU på kraftelektronikk

Kraftforsyningsleverandøren Cosel satser fremtidsrettet, og åpner nytt FoU- og innovasjonssenter i Toyama, Japan.

Nå åpner det nye Cosel R&D Innovation center i Toyama, Japan: I et helt nytt bygg, spesielt bygget for formålet og med et gulvareal på 8.200 kvadratmeter, vil de 250 FoU-ansatte ha tilgang til det mest avanserte utstyr og teknologier for å designe høykvalitets kraftforsyningsløsninger med redusert time-to-market.

Med sikte på fremtidige krav, og for å kunne svare raskt på markedsbehovene,  vil investeringen på 1,7 milliarder Japanske Yen (13 millioner Euro) gjøre det mulig å huse 100 flere FoU-ansatte enn tidligere. Dette mener ledelsen i selskapet vil gjøre Cosel, som nylig kjøpte den svenske Powerbox-gruppen,  til en av de ledende kreftene som betjener verdens krevende kunder innen kraftforsyningsteknologi i dag.

COSEL-opens-new-R&D-innovation-center COSELs nye FoU- og innovasjonssenter i Toyama, Japan.

I det nye FoU- og innovasjonssenteret har man til rådighet intet mindre enn fem ekkofri kamre,  hvorav ett i overensstemmelse med de strenge tremeterskravene for testing av radioutstråling og -immunitet. Med kapasitet til å teste mange produkter samtidig i FoU-avdelingen, reduseres tidsbruken for verifikasjons- og kvalifiseringsprosessene betydelig, i et marked marked der regulering og godkjenningskrav er i rask utvikling.

Senteret består av fem avdelinger, Innebygde kraftløsninger, AC/DC standard enheter og konfigurasjoner, Intelligente kraftforsyninger, Kundespesifiserte tjenester for modifikasjoner/tilpassing, og EMI-filtre. Avdelingene vil dele de nye lokalene, og derved øke synergieffektene innen FoU-miljøet i Cosel. Med et sterkt fokus på kvalitet og energisparing, gjennomfører forskningsgruppen en rekke prosjekter med tanke på å øke effektiviteten i kraftomforming, som for eksempel halvledere med stort båndgap (GaN, SiC), digital kraftstyring og energiadministrasjon, og et tett samarbeid mellom de fem avdelingene er en nøkkelfaktor for suksess.

– Ved å kombinere ressursene og teknologiene i det nye Cosel R&D Innovation center i Japan med det nylige oppkjøpet av Powerbox, og i tillegg tre FoU-sentere i Europa, samt et høyt ekspertisenivå innen kundespesifiserte kraftløsninger for krevende applikasjoner, har Cosel utvilsomt posisjonert seg som en markedsleder, sier Tatsuo Yamamoto, Cosels salgsdirektør for EU & USA. – Vi har løsninger som støtter våre kunders behov, fra kortbaserte løsninger til meget spesialiserte kraftløsninger, som for eksempel innen høymagnetiske felt i MRI-utstyr, og vi ser et stort potensiale i vår nyeste forskning for å redusere energiforbruk, noe som vil komme hele samfunnet til gode, sier han.

Med tanke på utvikling av produkter for industrielle- og tøffe miljøer, har Cosels R&D Innovation Lab klimakamre for å reprodusere ulike vanskelige forhold, slik som saltholdige atmosfærer og nedsenkning i oljebad.

De nye fasilitetene er designet med bruk av de nyeste teknologiene innen energistyring og energisparing, slik som luft-til-luft varmevekslere for å regulere temperaturen i bygning og testrom. En sentral datamaskin kontrollerer kontinuerlig miljøet og energidistribusjonen i bygningen.  Selv parkeringsplassen er utstyrt med siste nytt i ladeteknologi for elektriske kjøretøy. Under design og oppføring av sin nye FoU- og innovasjonslab, har Cosel lagt opp til å ikke bare oppfylle alle kravene i ISO 9001-2015 og ISO 14001-2015, men så fremt det har vært mulig, overgått disse kravene for å kunne realisere et ekte, verdensledende, state of the art innovasjonssenter, heter det i pressemeldingen fra selskapet.

Kommentarer