Systembrikke forenkler LoRa-utvikling - Elektronikknett
MC1435 - Image - SAMR34 (hi)

Systembrikke forenkler LoRa-utvikling

Nå kan du sette fart på utviklingen av fjernstyrte IoT-noder med industriens mest energigjerrige LoRa System-in-Package familie.

Det hevder Microchip, som nå lanserer en høyt integrert LoRa  (Long Range) System-in-Package (SiP) familie med en ultra-laveffekt 32-bit mikrokontroller (MCU), sub-GHz RF LoRa transceiver og programvarestakk. Med kombinasjonen av trådløs forbindelse med lang rekkevidde og laveffekt ytelse er disse komponentene designet for å akselerere utviklingen av LoRa-baserte, tilkoplede løsninger.

SAM R34/35 SiPer støttes av sertifiserte referansedesign og velprøvd interoperabilitet med ledende LoRaWAN gateway- og nettverksleverandører, og forenkler hele utviklingsprosessen betydelig med maskinvare, programvare og oppfølging. Komponentene tilbyr dessuten industriens laveste effektforbruk i sovemodus, og tilbyr dermed forlenget batterilevetid i fjerntliggende IoT-noder.

De fleste LoRa-baserte sluttenheter forblir i sovemodus gjennom lange tidsperioder, bare for å vekkes opp nå og da for å sende små datapakker. Med den SAM L21 Arm Cortex-M0+ baserte MCUen som motor, tilbyr komponentene i SAM R34 serien sovemodus med strømtrekk helt ned til 790 nA for å kunne redusere effektforbruket betydelig, og forlenge batterilevetiden i sluttapplikasjonene. Komponentene er integrert i en kompakt 6 x 6 mm pakke. SAM R34/35 familien er egnet for et stort spekter av langdistanse-, laveffekt IoT-applikasjoner som krever små dimensjoner og batterilevetid på flere år. 

MC1435 - DIAG - SAMR34 (hi) Blokkdiagram for SAMR34.

Foruten lavt effektforbruk, betyr den forenklede utviklingsprosessen at utviklere kan sette fart på sine design ved å kombinere deres applikasjonskode med Microchips LoRaWAN stakk, og raskt lage prototyper ved hjelp av utviklingskortet ATSAMR34-XPRO (DM320111), som også støttes av Atmel Studio 7 Software Development Kit (SDK). Utviklingskortet er sertifisert av Federal Communications Commission (FCC), Industry Canada (IC) og Radio Equipment Directive (RED), hvilket gir utviklerne tillit til at deres design vil møte myndighetenes krav på tvers av regioner, mener Microchip. 

SAM R34/35-familien støttes av Microchips LoRaWAN stakk, så vel som en sertifisert og velprøvd chip-down pakke som gjør kundene i stand til å akselerere design av RF-applikasjoner med redusert risiko. Med støtte for verdensomspennende LoRaWAN drift fra 862 til 1020 MHz, kan utviklerne benytte en enkelt komponentvariant på tvers av mange regioner, noe som forenkler designprosessen og reduserer lagerbyrden. SAM R34/35-familien støtter Klasse A og Klasse C sluttenheter, så vel som proprietære  punkt-til-punkt forbindelser.

Microchips SAM R34/35 LoRa familie er tilgjengelig i seks komponentvarianter, noe som gir utviklerne fleksibilitet til å velge den beste kombinasjonen av minne og periferikretser for deres sluttapplikasjon. SAM R34 komponentene kommer i en 64-pinns TFBGA pakke, mens SAM R35 komponentene er tilgjengelig uten et USB grensesnitt.

For mer informasjon, se: https://www.microchip.com/SAMR34

Under electronica 2018 finner du Microchip på Stand B5-141.

Kommentarer