Støtter opp om RISC-V brukere - Elektronikknett
Andes-CPU-RISC-V

Støtter opp om RISC-V brukere

Nytt partnerskap skal gi brukere som satser på prosessorteknologien RISC-V bedre verktøy til å utvikle løsninger. 

Den svenske leverandøren av utviklings- og simuleringsverktøy, IAR Systems, inngår nå et partnerskap med CPU IP-leverandøren Andes, med tanke på å levere kraftige utviklingsverktøy for sistnevntes RISC-V-baserte løsninger.

IAR Systems står bak det C/C++ baserte kompilator- og debuggerverktøyet IAR Embedded Workbench. Dette verktøysettet skal gi ledende kodeytelse, så vel som omfattende debuggingsfunksjoner med en fullt integrert debugger med støtte for simulator og maskinvare.  

Andes Technology Corporation regnes som en ledende leverandør av intellektuell eiendom (IP) for innvevde prosessorer. Siden 2005 har de drevet utvikling av kraftige, laveffekt prosessorer og tilhørende SoC-plattformer, og de har skapt en bred serie av 32-bit innvevde CPU-kjerner, og har levert noe sånt som 2,5 milliarder akkumulerte enheter av Andes-Embedded SoC globalt (ved utgangen av 2017).

Selskapet leverer RISC-V kjernene AndesCore N25(F)/NX25(F) og A25/AX25, med AndeStar V5 instruksjonsutvidelser og Andes Custom Extension (ACE) instruksjonsskreddersøm.

AndesCore fam, inkludert satellittnavigasjon, nøyaktige, kombinerte sensorfunksjoner, avanserte smartmålere, trådløs kommunikasjon, nettverk, taleprosessering, ADAS, lagring og maskin-/dyp læring. 

– Andes beveger seg tungt inn i RISC-V segmentet, og vi er bestemt på å støtte deres engasjement, sier Anders Holmberg, strategidirektør i IAR Systems. – Ved å tilby optimalisert kodehastighet og minimal kodestørrelse for Andes’ kraftige RISC-V kjerner, vil vi skape nye muligheter for å redusere time to market og sikre høy kvalitet på applikasjoner basert på Andes’ RISC-V ISA, fremholder han.

Det vil bli lagt inn støtte for Andes' kjerner i IAR Embedded Workbench for RISC-V. Verktøykjeden er for tiden under utvikling, og den første versjonen vil bli tilgjengelig i midten av 2019.